Megérkezett az 5. generációs Intel Core processzor család

2015.01.06| Intel
Címkék:

Intel

,

CES 2015


Az 5. generációs Intel Core processzor család az Intel 14 nanométeres technológián alapuló processzorainak legújabb hulláma, amely korszerűbb számítási jellemzőkkel és grafikai képességekkel rendelkezik, valamint hosszabb akkumulátoros üzemidőt tesz lehetővé.

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

Az 5. generációs Intel Core processzor család az Intel 14 nanométeres technológián alapuló processzorainak legújabb hulláma, amely korszerűbb számítási jellemzőkkel és grafikai képességekkel rendelkezik, valamint hosszabb akkumulátoros üzemidőt tesz lehetővé. A család tagjai közé tartozik 14 új, lakossági és üzleti szegmenseket célzó processzor: tíz 15 watt TDP-jű processzor Intel HD Graphics technológiával és négy 28 watt TDP-jű processzor Intel Iris Graphics technológiával.

Az 5. generációs Intel Core processzorokat kifejezetten a vékonyabb, könnyebb és hatékonyabb következő generációs eszközökbe tervezték, például hagyományos notebook-okba, 2 az 1-ben eszközökbe, ultrabookokba, Chromebook-okba, all-in-one asztali számítógépekbe és mini számítógépekbe. Az 5. generációs Intel Core processzorok megjelenésével a Broadwell lesz az Intel történetében a leggyorsabban elérhetővé váló microarchitektúra – az ezzel szerelt eszközök széles választéka lesz hamarosan kapható.

Megérkezett az 5. generációs Intel Core processzor család

Az Intel ezenkívül a „Cherry Trail” elnevezésű, következő generációs, 14 nanométeres technológián alapuló, kifejezetten táblagépekbe szánt processzor családját is elkezdte szállítani az eszközgyártók számára. Az új 64 bites SoC az Intel Generation 8-LP technológiájának köszönhetően jobb grafikai képességeket, teljesítményt és hosszabb akkumulátoros üzemidőt nyújt. A platform kiemelkedő kommunikációs képességekkel rendelkezik az Intel XMM 726x platformon alapuló LTE-Advanced technológiának köszönhetően, ami a Cat-6-ot is támogatja. Az eszközgyártók az ezen a technológián alapuló termékeket ez év első felétől fogják piacra dobni.

Megérkezett az 5. generációs Intel Core processzor család

Az 5. generációs Intel Core processzor családba tartoznak az Intel Core i3, Intel Core i5, Intel Core i5 vPro, Intel Core i7, és Intel Core i7 vPro processzorok. Mostantól szintén elérhetők az új 14nm technológián alapuló Intel Celeron processzorok is. Az 5. generációs processzorokat tartalmazó termékek januártól várhatók a gyártóktól. A Cherry Trail platformon alapuló eszközök 2015 első felében várhatók.



messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

2024.08.15
| Android Authority
A legfrissebb Apple iPhone 16 fotószivárgás leleplezte a valószínűleg végleges dizájnt és egy szokatlan hátlapi megoldást is egyben.
Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

2024.08.22
| Android Headlines
Fontos információk szivárogtak ki az iPhone 16 sorozatról, beleértve a specifikációkat, az amerikai árakat és promóciós képeket.
Kiderült az iOS 18 megjelenési dátuma: ekkor frissítheted iPhone-odat

Kiderült az iOS 18 megjelenési dátuma: ekkor frissítheted iPhone-odat

2024.09.10
| Phone Arena
Az Apple a szeptember 9-i Glowtime eseményen hivatalosan bejelentette, hogy az iOS 18 frissítés szeptember 16-án érkezik a támogatott iPhone készülékekre. Ugyanezen a napon lesz elérhető az iPadOS 18 frissítés is.
Ezért fogod megvenni az iPhone 16-ot

Ezért fogod megvenni az iPhone 16-ot

2024.09.04
| 9to5mac
Az új iPhone 16 bemutatója előtt a CIRP egy friss tanulmányt tett közzé, amely rávilágít arra, hogy az iPhone-vásárlók többsége nem az új funkciók miatt frissít.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Fontos-e Önnek, hogy a mobilja fenntartható forrásból származzon?


Igen, nagyon fontos
Fontos, de nem elsődleges szempont
Nem különösebben érdekel
Egyáltalán nem fontos



Korábbi szavazások eredményei