Megérkezett az első Samsung Galaxy Watch7 pletyka, és nagyon biztató

2023.10.26| Phone Arena

Ha tétovázott a Samsung nemrégiben kiadott Galaxy Watch6-jának megvásárlása mellett, mivel a tavalyi Galaxy Watch5-höz képest viszonylag kevés jelentős frissítést kapott, a jövő évi Galaxy Watch7-ről szóló mai jelentés nagy valószínűséggel növelni fogja ezt a vonakodást.

Egy tekintélyes koreai kiadvány által idézett iparági források szerint a Galaxy Watch7 láthatóan jelentős javulást ér el legalább egy kulcsfontosságú részletben. Ebből a bizonyos szempontból a Samsung következő generációs Wear OS okosórája technológiailag fejlettebb és kifinomultabb lesz még a Galaxy S24, S24 Plus és S24 Ultra készülékeknél is, ha ez a pletyka megvalósul.

Míg az S24 ultra-csúcs okostelefon-család a jövő év elején várhatóan 4 nm-es Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 és Samsung Exynos 2400 processzorokat alkalmaz (régiótól függően), addig a Galaxy Watch7 (és feltehetően a Watch7 Classic, ill. a Pro) állítólag egy lépéssel feljebb lép a szilícium fejlesztési létrán a 3nm-es technológiával.

Ez lenne az első alkalom, hogy a Galaxy Watch család tagja az összes Galaxy készüléket megveri ekkora áttörést, bár magától értetődik, hogy a Galaxy S25 sorozat garantáltan ugyanazt a 3 nanométeres chipgyártást fogja megkapni 2025 elején.

Megérkezett az első Samsung Galaxy Watch7 pletyka, és nagyon biztató

Addig persze a Samsung legjobb telefonjai egy lépéssel lemaradnak az Apple A17 Pro-val hajtott iPhone 15 Pro és 15 Pro Max mögött, és ha hinni lehet a pletykáknak, akkor a teljes iPhone 16 termékcsalád is.

Miért olyan fontos ez a frissítés?

Egyszerűen fogalmazva, a kisebb chipek általában energiahatékonyabbak, mint a nagyobb modellek, miközben több szabad helyet hagynak maguk körül a telefon, táblagép vagy az okosóra belsejében az új vagy nagyobb alkatrészek számára. Ezt a helyet szinte mindig az akkumulátor kapacitásának növelésére vagy egyszerűen a termék súlyának csökkentésére használják, és elég egyértelmű, hogy e két lehetőség közül melyik lenne megfelelő egy olyan eszközhöz, mint a Galaxy Watch7.

Tekintettel arra, hogy a mai napig az összes Wear OS rendszerrel működő okosóra legnagyobb gyengesége az akkumulátor üzemideje, nagyon örülnénk, ha a Samsung nagyobb cellát helyezne a Galaxy Watch7 belsejébe, mint a korábbi modellekben. És ha a következő generációs 3 nm-es Exynos processzor a tervezés során szintén csökkenti az energiafogyasztást, a valós akkumulátor-tűrőképesség fejlődése jelentős lehet.

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

Mindenképpen érdemes kiemelni, hogy mind a Galaxy Watch6, mind a Watch5 5 nm-es Exynos SoC-vel érkezik, ami a 3 nm-es technológiára való ugrást sokkal figyelemreméltóbbá, izgalmasabbá és potenciálisan megváltoztatóbbá teszi.

Napjaink legjobb okosóráinak egyike sem kínál ilyen fejlett chipgyártási technológiát, az egyébként rendkívül nagy teljesítményű Apple Watch Series 9 és Apple Watch Ultra 2 például egy 5 nm-es S9 processzort tartalmaz, a Google Pixel Watch 2 pedig döbbenetes. 4 nm-es Qualcomm Snapdragon Wear 5100.

Természetesen a gyártási folyamat csak az egyik összetevője a chip receptjének, ami szintén csak egy összetevője az okosóra teljesítményének és vonzerejének. Más szavakkal, még túl korai tudni, hogy a Galaxy Watch7 lesz-e a legjobb pénzért megvásárolható okosóra 2024 végén, bár határozottan bátorít minket ez a rendkívül korai pletyka.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Vércukormérő szenzort kaphat a Galaxy Watch 4

Vércukormérő szenzort kaphat a Galaxy Watch 4

2021.01.26
| SamMobile
A Samsung Galaxy Watch 4, illetve Watch Active 3 okosóra egy, a diabéteszesek számára rendkívül fontos szenzort kaphat.
Gyilkos áron: itt a Xiaomi Apple Watch klónja

Gyilkos áron: itt a Xiaomi Apple Watch klónja

2019.11.05
| Phone Arena
Wear OS és igazán ütős árral érkezett a Xiaomi okosórája.
Vélemény: csalódás lehet a Samsung Galaxy Watch 6?

Vélemény: csalódás lehet a Samsung Galaxy Watch 6?

2023.07.31
| Global Data
A GlobalData szerint a Samsung Galaxy Watch 6 sorozatú okosórák csalódást okoznak, mivel hiányoznak az innovatív funkciók.
7 dolog, amit utálni fog az Androidról iOS-re váltáskor

7 dolog, amit utálni fog az Androidról iOS-re váltáskor

2023.06.12
| Android Police
Manapság az Android és az iOS nem is különbözik annyira, mint ahogyan azt gondolná. Mindenkinek megvan az általa preferált platform, de ahogy mindkét operációs rendszer kiforrott, mindegyik követte az okostelefonos riválisok által először kijelölt utakat.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei