Megérkezett az Oppo Reno12 sorozat Európába: új chipsettel és AI-funkciókkal!

2024.06.18| GSM Arena

Az Oppo bemutatta az európai piacra szánt, energiatakarékos chipsettel és fejlett AI-funkciókkal ellátott Reno12 sorozatát.

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

Az Oppo frissítette a Reno12 sorozatot, amely már elérhető az európai piacon is. Az új modellek, az Oppo Reno12 és az Oppo Reno12 Pro, számos újítást és fejlesztést kínálnak, különösen az energiatakarékosság és az AI-funkciók terén. Fontos megjegyezni, hogy ezek a modellek eltérnek a kínai verzióktól.

Az első nagy különbség az új Dimensity 7300-Energy chipset, amelyet a MediaTek és az Oppo közösen fejlesztett ki az "kivételes energiahatékonyság" érdekében. Mindkét telefon 12 GB LPDDR4X RAM-mal és 256 GB (vanilla) vagy 512 GB (Pro) UFS 3.1 tárhellyel rendelkezik. Az Oppo lehetőséget biztosít akár 12GB virtuális RAM bővítésre és microSD kártyahelyre, ami akár 1TB-tal is bővíthető.

Megérkezett az Oppo Reno12 sorozat Európába: új chipsettel és AI-funkciókkal!

Mindkét modell 6,7 hüvelykes OLED kijelzővel van felszerelve, 120Hz-es frissítési frekvenciával és FHD+ felbontással, 20:9 képaránnyal. A kijelzők támogatják a HDR10/HDR10+ technológiát és 1200 nit csúcsfényerővel rendelkeznek. A Pro modell Gorilla Glass Victus 2 védelemmel érkezik, míg a vanilla modell az új Gorilla Glass 7i-t használja. A Reno12 Pro Nebula Fekete és Nebula Ezüst színekben, míg a Reno12 fekete és barna változatban lesz elérhető.

Az Oppo Reno12 Pro modellje kiváló kamerákkal büszkélkedhet. A fő kamera 50 megapixeles (1/1,95", Sony LYT600), 26 mm-es f/1,8-as objektívvel és OIS-szel. Mellette egy 8MP-es ultraszéles (16mm, f/2.2) modul található IMX355 érzékelővel. A Pro modell különleges "Portrait Expert" funkcióval rendelkezik, két portré kamerája révén. A hátsó 50MP-es modul 2x lencsével rendelkezik (47mm, f/2.0, Samsung JN5 szenzor), az előlapi pedig ugyanezzel az 50MP-es szenzorral és egy széles 21mm-es lencsével, autofókusszal. Mindkét kamera képes lágy bokeh-vel és AI portré retusálással készített felvételeket készíteni, és 4K videót is tudnak rögzíteni 30fps sebességgel.

A vanilla Oppo Reno12 ugyanazzal a fő- és ultraszéles kamerával rendelkezik, de kihagyja a teleobjektívet, helyette egy 2MP-es makró modult kapott. A szelfi kamera 32MP-es szenzorral rendelkezik (1/1,31"), és megtartotta a 21mm-es objektív fázisérzékelős autofókuszt.

Megérkezett az Oppo Reno12 sorozat Európába: új chipsettel és AI-funkciókkal!

Az AI-alapú funkciók közé tartozik az AI Clear Face, amely az arc kontúrját, a fotózott személy haját és szemöldökét javítja, valamint az AI Best Face, amely gondoskodik arról, hogy a felvételen mindenkinek nyitva legyen a szeme. Az AI Eraser funkciót is frissítette az Oppo. Az AI Toolbox az AI Write, az AI Speak és az AI Summary eszköztárat tartalmazza, amelyek a Google Gemini modelljét használják. A Felvétel alkalmazás AI Felvételi összefoglaló funkcióval rendelkezik, amely szöveges összefoglalókat készít, és azokat jegyzetekbe rendezi, kiemelve a teendőlistákat, időpontokat, helyszíneket és egyéb kulcsfontosságú információkat.

Mindkét telefon 5000 mAh-s akkumulátorral rendelkezik, amelyek támogatják a 80W-os SuperVOOC töltést - 1%-ról 49%-ra 18 perc alatt, teljes feltöltés 100%-ra 46 perc alatt érhető el. Ne feledje, hogy egyik modellhez sem jár töltő, így az említett sebességek eléréséhez sajátot kell biztosítania. Az USB-PD támogatott, de csak 55W-ig.

Az Oppo bevezeti a BeaconLinket, amely lehetővé teszi a hanghívásokat mobil lefedettség vagy előfizetés nélkül, akár 200 méteres távolságból, a Bluetoothon keresztül, saját protokollok használatával. Ez a funkció a Reno12 és Reno12 Pro készülékeket high-tech walkie-talkie-vá alakítja.

Az Oppo Reno12 500 euróba kerül (12/256GB) és június 25-től lesz kapható, míg az Oppo Reno12 Pro 600 euróba (12/512GB) és azonnal megvásárolható.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Egy Xiaomi 35 perces töltéssel!?

Egy Xiaomi 35 perces töltéssel!?

2019.12.27
| GsmArena
A Xiaomi legalább két okostelefont tervez a közeljövőben piacra dobni, a Xiaomi Mi 10-et és a Xiaomi Mi 10 Pro-t.
Xiaomi: százezerért csúcsmobilt?

Xiaomi: százezerért csúcsmobilt?

2018.08.22
| GSM Arena
Százezer forintba kerül a Xiaomi nagyon olcsó csúcsmobilja
MWC: ZTE Skate, olcsó csúcsmobil

MWC: ZTE Skate, olcsó csúcsmobil

2011.02.16
A hétfõi napon a ZTE sem maradt bemutató nélkül, ezúttal a ZTE Skate-rõl hullt le a lepel.
Kiszivárgott a Samsung Galaxy Note 9 ára

Kiszivárgott a Samsung Galaxy Note 9 ára

2018.08.09
| Pocket-lint
A Samsung vietnami oldalára már a hivatalos bemutató előtt felkerültek az árak.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei