Megjelent a MIUI 12

2020.04.27| Android Authority

Sötét móddal és megújult dizájnnal érkezett a Xiaomi szoftvercsomagja, a MIUI 12.

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

A kínai gyártó bemutatta a MIUI 12-t, amely számos, a felhasználók számára is látványos megújulást hozott. Megújított sötét mód, továbbfejlesztett biztonsági eszközök, új animációk, új háttérképek és sok más jellemzi. A MIUI 12 bejelentésekor a Xiaomi megjegyezte, a MIUI szoftvercsomag jelenleg 310 millió aktív felhasználóval büszkélkedhet, valamint ez az első olyan felület, amely átment a TÜV Rheinland „Android System Enhanced Privacy Protection Test”-jén. Lássuk az újdonságokat!

Az új Dark Mode 2.0 támogatja a változó fényerejű háttérképeket, ráadásul automatikusan vált éjszaka és nappal között. A Xiaomi a szöveg megjelenítésének módját is módosítja, amikor a felhasználók váltanak a világos és a sötét mód között. A MIUI 12 esetén a telefon automatikusan beállítja a betűtípus vastagságát és az árnyékolást, hogy csökkentse a tükröződést, amikor a sötét mód be van kapcsolva. A betűkészlet kontrasztja a felhasználó környezeti környezetétől függően módosul. Ennek jelentősen javítania kell a szöveg olvashatóságát alacsony megvilágítású körülmények között.

Megjelent a MIUI 12

A MIUI12-ben a Xiaomi megjelenítette a rendszer központi információit, egy pillanat alatt lehetővé téve a rendszer állapotának megtekintését. A Xiaomi ezt az új opciós „szenzoros vizuális dizájnnak” hívja. Ez alapvetően azt jelenti, hogy amikor ellátogat a telefon Beállítások oldalára vagy megnézi például a tárhelyre vonatkozó információkat, a készülék grafikus és vizuális diagramok formájában jeleníti meg a rendszerinformációkat, megkönnyítve ezzel a megértést.

Megjelent a MIUI 12

A Xiaomi a MIUI 12 segítségével bevezeti a „Szuper háttérképeket” is. A vállalat a rendelkezésre álló űrkutatási adatok alapján nagy pontosságú, animált 3D-s modelleket készített a Marsról és a Földről. Ezeket a szuper háttérképeket beállíthatja mind a lezárt, mind a fel nem oldott telefon képernyőjén. A sötét mód bekapcsolásakor a háttérképként kiválasztott bolygó szintén éjszakai időbe lép, ezáltal javítva a vizuális élményt.

Megjelent a MIUI 12

A Xiaomi sok figyelmet szentelt a vizuális újratervezésnek, amikor a MIUI 12-et fejlesztette. Az új felület aktuális időjárás-animációkat hoz létre és valós idejű időjárás-változásokat mutat be, amelyeket time-lapse film formájában jelenít meg a képernyőn.

Az alkalmazásikonok animációja szintén frissítést kaptak, valós idejű visszajelzést generálnak a gesztusok alapján. A Xiaomi szerint a gesztus irányának és sebességének változása az alkalmazás ikonjainak eltérő reakcióit fogja okozni. Például egy app törlésekor a fodrozódó animáció a környező ikonokra is hatással lesz. Ezek mellett új animációkat találunk a képernyő elforgatása, az alkalmazások megnyitása és bezárása mellett.

A MIUI 12 új gesztusokat is hozott, például elcsúsztatható az értesítési panelt, hogy egy értesítéssel tudjon foglalkozni a felhasználó anélkül, hogy el kellene hagynia az aktuálisan végzett tevékenységet. Az értesítési panel lefele húzással kibontható egy kis ablakra, amely szabadon mozgatható a képernyőn a megosztott képernyő hatás érdekében.

A MIUI 12 továbbfejlesztett adatvédelmi funkciókat is kínál a Xiaomi telefonokhoz. Például most dönthet úgy, hogy engedélyeket csak egyszer ad meg az alkalmazásoknak vagy csak azok használata közben. Az engedélyek visszavonásra kerülnek az app bezárásakor. Azon alkalmazások esetében, amelyek nem tisztázzák az engedélyek használatát a telefonján, az „Mindig engedélyez” opció nem lesz elérhető.

A MIUI 12 segít a felhasználóknak az alkalmazás viselkedésének nyomon követésében is. Egy helyen megtekinthető az alkalmazás viselkedése a telefonon, az általa összegyűjtött információk, a használt egyéb alkalmazások, stb. A fotómegosztás szintén biztonságosabb lesz. A Xiaomi szerint az érzékeny információkat, például az eszköz részleteit, eltávolítják a képfájlokból, mielőtt megosztanák azokat másokkal.

A Xiaomi a MIUI 12 stabil verzióját 2020 júniusában adja ki, addig Kínában béta tesztelik a rendszert. Az új csomag júniustól az alábbi Xiaomi és Redmi telefonokra lesz elérhető.

Első kör

Második kör

Harmadik kör

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

2024.05.03
| PhoneArena
Ismerd meg a legfrissebb Samsung One UI 6.1 frissítés kihívásait és a leállás hátterét a Galaxy S22 készülékeken!
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei