Melyek a legfontosabb virágkötészeti kellékek?

2023.07.11
Címkék:

A virágkötészet egy kifejezetten szép szakma, a szó legszorosabb értelmében is, hiszen rengeteg különféle gyönyörű kellékkel dolgoznak a virágkötők.

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

Fantasztikus alkotásokat készítenek szebbnél szebb anyagok és néhány célszerszám segítségével.

 

Mik a legfontosabb virágkötészeti kellékek és melyik mire való? Most utánajárunk, hogy milyen eszközökkel és anyagokkal készülnek a gyönyörű virágcsokrok, különböző díszek, legyenek akár élők, akár utánzatok. 

Melyek a legfontosabb virágkötészeti kellékek?

Tűzőhabok a gyönyörű virágkompozíciókhoz

 

A virágok rögzítéséhez száraz vagy zöld színű nedves tűzőhabot használnak a virágkötők. A Valex Decor Kft többféle tűzőhabot forgalmaz, melyek kiválóan alkalmasak a dekoráláshoz. A száraz termésekhez, művirágokhoz szárazat szoktak alkalmazni, az élő virágokhoz pedig nedves oázist. A nedves tűzőhab elősegíti azt, hogy a virágok minél hosszabb ideig frissek maradjanak. A száraz oázis jóval nagyobb sűrűségű, keményebb, mint a zöld, és nem lehet nedvesíteni.

 

A tűzőhabot egy kés segítségével lehet formázni, illetve méretre vágni, attól függően, hogy miben fogjuk elhelyezni. A cserépbe vagy kosárba, fonott tálba történő helyezéskor van ennek jelentősége, hogy a tűzőhab a legtökéletesebben illeszkedjen a formához. 

 

Vannak, akik hungarocellt használnak, de mivel az könnyen porlad, így nehezen lehet alakítgatni. Emiatt sokkal praktikusabb a tűzőhab alkalmazása, hiszen az pont erre a célra lett kitalálva. 

 

A vizes tűzőhab használata

 

A vizes oázisba többnyire úgy szúrják bele a virágokat, hogy levágják rövidre a szárukat, emiatt a virág még tartósabb lesz, hiszen a feje előbb megkapja a vizet. A tűzőhabot bele kell tenni egy tál vagy egy vödör vízbe, amiben elfér. Nem kell belenyomni, elég, ha lebeg a tetején. Nagyon gyorsan megszívja magát, majd elmerül a vízben, ekkor ki is vehetjük. 

 

Egy puha, könnyen vágható anyagot fogunk kapni, amit gyerekjáték lesz a megfelelő formára és méretre igazítani egy hosszú pengéjű, éles késsel. Ha nem vízálló a tartó, amibe kerül az oázis, akkor celofánnal, nejlonnal vagy fóliával béleljük ki.

 

Virágkötészeti és dekorációs kellékek

 

A stabil rögzítést a tűzőkorona, vagy más néven az oázis szék biztosítja. Odaerősíthetjük ragasztópisztollyal vagy akár kétoldali ragasztóval is. A japán ikebana virágdíszek készítéséhez használt kenzán tű nyújtja a legszilárdabb megoldást a tűzőhab rögzítéséhez. 

 

A csodálatos kompozíciók elkészítéséhez nélkülözhetetlen eszköz az olló és a fogó. Fogóból olyat érdemes beszerezni, ami jól fekszik a kezünkön, belesimul a tenyérbe. Ez a kellék gyakran látható a virágkötők és a dekoratőrök kezében, úgyhogy a legjobbat célszerű beszerezni, ami tökéletes meghosszabbítása a kéznek. Elsősorban a drótok hajlításához van rá szükség. 

 

Az olló sem hiányozhat a virágkötő szakember kelléktárából, hiszen sok folyamathoz fel tudja használni. Ebből is a legjobb minőséget ajánlott megvásárolni, ami hosszú ideig kiszolgálja az ügyes kezeket. 

 

Kezdő virágkötőknek, hobbi dekorálóknak a gyakorláshoz a harisnyavirágok ajánlottak.

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei