Melyik teraszajtó lesz a megfelelő?

2024.08.28
Címkék:

Ma már többféle kialakítás közül lehet válogatni. A gyártók az elmúlt években több új technológiai megoldást fejlesztettek ki, aminek köszönhetően minőségibb, hatékonyabb és strapabíróbb konstrukciók érhetőek el.

Továbbá különböző típusok kaphatóak, így minden igényhez megtalálhatjuk a megfelelő változatot.

 

Teraszra és erkélyre is van megoldás

 

Terasza általában lakóházaknak, bérházaknak és villáknak van, de egyes vendéglátó helyiségekben is találhatunk ilyen részt. Ez a terület nem az épület homlokzati síkján belül van, tehát nem loggiáról beszélünk. Önálló rendeltetési egységgel bír, továbbá nem függesztett, konzolos vagy pontszerűen alátámasztott, mint az erkély. Hogy az épület többi részével összekössük, átjárást biztosítsunk, teraszajtóra lesz szükség. 

 

Általában olyan speciális kialakítással rendelkezik, mint egy RS Ablak műanyag bejárati ajtó. Más elvárásoknak kell megfelelnie, mint a beltéri változatoknak. Az elsődleges célja a teraszajtónak, hogy (általában) a nappalit összekössük a kerttel. Ezzel csempészhetünk be otthonunkba egy kis természetet. A megfelelő ajtó kiválasztása során több szempontot is figyelembe kell venni, továbbá kiegészítőkre is szükség lehet.

 

Az első kérdés természetesen az, hogy mégis mekkorát kell beszerezni? Ehhez figyelembe kell venni, hogy milyen taraszunk van, és mekkora nyílás található rajta. Az anyaghasználat is fontos, mivel készülhet fából, alumíniumból és műanyagból is. A régebbi teraszajtók alapanyaga általában fa volt, de ma már sokkal népszerűbbek a műanyag változatok. Utóbbi sokkal jobb hang- és hőszigetelési tulajdonságokkal rendelkezik. A műanyag teraszajtók általában fehér színűek, de napjainkban már megoldható színes kivitelezés is, sőt, faerezet utánzattal is érkezhet.

Melyik teraszajtó lesz a megfelelő?

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

Milyen típusok vannak?

 

Itt kerülnek képbe a technikai megoldások, ugyanis több típus közül lehet válogatni. Van a klasszikus, egyszárnyú nyílászáró, amivel a költségeinket is nagymértékben tudjuk optimalizálni. Össze lehet építeni még az ablakkal is, vagy akár földtől plafonig érő fix elemekkel, hogy nagy üvegfalakon keresztül élvezzük a kilátást, vagy éppen a beáradó fényt. Mindent látni fogunk, ami a kertben történik.

 

Másik népszerű típus a kétszárnyú teraszajtó, amivel még nagyobb üvegfelületet kapunk. Egyetlen hátránya, hogy a lakótérbe befelé nyílik, így helyet kell biztosítani neki. Nyitás szempontjából a bukó-toló ajtó lehet a legjobb választás, mivel buktatva lehet szellőztetni rajta.

 

Alapos tervezésre van szükség

 

Ma már egy teraszajtó is többféle kialakítással és kiegészítővel rendelkezhet. Például egy szúnyogháló ajtó sem árt hozzá, hogy a rovarok mindenképpen kint maradjanak. A különböző technikai megoldásoknak köszönhetően a hang- és hőszigetelés is nagymértékben javítható. Ez napjainkban a fenntarthatóság és energiahatékonyság szempontjából egy fontos tényező.

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Kiderült az iOS 18 megjelenési dátuma: ekkor frissítheted iPhone-odat

Kiderült az iOS 18 megjelenési dátuma: ekkor frissítheted iPhone-odat

2024.09.10
| Phone Arena
Az Apple a szeptember 9-i Glowtime eseményen hivatalosan bejelentette, hogy az iOS 18 frissítés szeptember 16-án érkezik a támogatott iPhone készülékekre. Ugyanezen a napon lesz elérhető az iPadOS 18 frissítés is.
Ezért válaszd az iPhone 16-ot a Pro helyett!

Ezért válaszd az iPhone 16-ot a Pro helyett!

2024.09.11
| 9to5mac
Ha nehéz dönteni az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro között, négy meggyőző okot mutatunk, miért lehet érdemesebb az iPhone 16 mellett letenni a voksot.
A Google Wallet végre Samsungon is elérhető a redőnyből

A Google Wallet végre Samsungon is elérhető a redőnyből

2024.10.14
| Android Authority
Mostantól a Samsung telefonokon is hozzáadható a Google Wallet csempéje a Gyorsbeállításokhoz.
Ezért fogod megvenni az iPhone 16-ot

Ezért fogod megvenni az iPhone 16-ot

2024.09.04
| 9to5mac
Az új iPhone 16 bemutatója előtt a CIRP egy friss tanulmányt tett közzé, amely rávilágít arra, hogy az iPhone-vásárlók többsége nem az új funkciók miatt frissít.

TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Fontos-e Önnek, hogy a mobilja fenntartható forrásból származzon?


Igen, nagyon fontos
Fontos, de nem elsődleges szempont
Nem különösebben érdekel
Egyáltalán nem fontos



Korábbi szavazások eredményei