Miből áll egy hatékony feeder szerelék?

2023.02.13
Címkék:

A folyóvízi feeder szerelék összeállítása nagy feladat, hogyha az ember első ízben készül leülni valamelyik folyó partján a halfogás reményében.

Izgalmas, libabőrt okozó kihívásról van szó, amihez ebben a cikkben meg is fogunk adni minden segítséget.

Merthogy a folyóvízi feederezés varázslatos élmény. Az ember sosem tudhatja, milyen halakkal hozza őt össze a sors. Úgyhogy tényleg csak remélni tudjuk, hogy a cikkben sikerül hasznosítható támpontokat adnunk a tudatos felkészüléshez. Vágjunk is bele!

A folyóvízi feeder szerelék összeállításának nehézségei

A folyóvízen történő feeder horgászat egészen más, mint amit az ember egy normál állóvízen megszokott. A sodrás, illetve a hajóforgalom ugyanis extrém nehezítést kölcsönöz a pályának, amire muszáj tudatosan készülni.

Például olyan formában, hogy a Damil.hu feeder etetőkosár választékában tűpontosan a folyóvízre tervezett modellekre koncentrálunk. Amelyek - sodrás ide vagy oda - de képesek helyben tartani a felkínált csalit.

A Dunán, a Tiszán vagy az egyéb folyóinkon horgászva nem lehet túlzásba vinni a finomkodást. Erősebb botra, orsóra, szerelékre van szükség annak érdekében, hogy képesek legyünk felvenni a kesztyűt az elemekkel.

Miből áll egy hatékony feeder szerelék?

Mik a főbb elemei egy folyóvízi feeder szereléknek?

A stabil alapot egy kellőképpen gerinces, kimondottan folyóvízre tervezett horgászbot adhatja meg. Akár 200 gramm feletti dobósúlytartománnyal, hogy a vaskosabb kosarakat is el tudjuk dobni 40-50 méteres távokra.

Hasonlóképp kell gondolkodni az orsó, illetve a főzsinór kiválasztásakor. Extrém terhelést kell kibírnia a szereléknek, nem beszélve a mederfenéken lévő kövekről, illetve kagylókról. A folyóvízi feeder szerelék tehát ezen áll vagy bukik.

Maga a végszerelék rendszerint hosszú előkés. Lehetőleg 100 gramm feletti kosárral, amely karmokkal van ellátva, hogy jobban megkapaszkodjon a meder alján. Az előke az 50 centiméteres hossztól kezdve egészen az 1 méteres változatig is lehet, ez leginkább a halak kedvétől függ.

Mi minden kellhet még a sikeres horgászathoz?

Mindenekelőtt elszántság, próbálkozás és tapasztalat. Mindhárom szorosan összefügg persze. Számít a helyismeret is. Ismerni kell, hogy az adott szakaszon a halfauna milyen etetőanyagot és csalit preferál.

Etetőanyagból sokkal nagyobb mennyiséggel érdemes készülni, mint állóvízen. A sodrás miatt ugyanis kevesebb mennyiség marad majd ott előttünk, mint amit egy standard tó esetében megszokhattunk.

Nemcsak a folyóvízi feeder szerelék összeállítása, hanem a peca üteme is sokat számít. Horgásszunk és etessünk rendszeres ütemre! Így magunk előtt tudjuk tartani a halat, ezzel párhuzamosan pedig élvezetes pecában lehet részünk.

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei