Miért kritikusan fontos a vízzáró fólia?

2022.02.16| (x)
Címkék:

Minden felújítást és építkezést egy alapos alapanyag-beszerzés, valamint a megfelelő szakemberek kiválasztása előz meg.

Minden felújítást és építkezést egy alapos alapanyag-beszerzés, valamint a megfelelő szakemberek kiválasztása előz meg. Különösen fontos ez a tetőkészítés során, ahol a vízzáró fóliának rendkívüli feladata van. Lássuk, mit érdemes tudni róla!

 

Erre használjuk a vízzáró fóliát

 

Tetőfedési munkálatok során azt tapasztalhatjuk, hogy egyre több szabályzatnak és követelménynek kell megfelelni, amely alapos előkészületet és tervezést igényel. Ez köszönhető a gyakori padlás- és tetőtér beépítésének, amely manapság inkább lakóhelyként funkcionál, mintsem tárolóként. 

 

Ehhez elsősorban minőségi alapanyagok beszerzésére van szükség, amelyek kiválasztása során számos szempontot kell figyelembe venni. Jellemzően minden tetőtér más és más, ezért nem szabad elkapkodni a választást.

Miért kritikusan fontos a vízzáró fólia?

 

A ház építése során általában nedvességre rendkívül érzékeny anyagokat is használnak, ezért elengedhetetlen a vízhatlan rétegről való gondoskodás. Ezt nevezhetjük alátéthéjazatnak, vagy tetőfóliának. A fólia szerepe az, hogy a cserepek között lévő apró réseken beszűrődő csapadékot az eresz felé vezesse. Így nem az épület anyagszerkezete nedvesedik és roncsolódik, hanem a víz megfelelően távozik.

 

Különböző típusú fóliák

 

A vízzáró fólia kiválasztása előtt fontos néhány szempontot végiggondolni és mérlegelni. Az egyik ilyen a tetőtér leendő funkciója, attól függően, hogy lakószobává vagy tárolási célra használjuk, más-más fólia jöhet szóba. Ha fürdőszobát is óhajtunk a tetőtérbe, szintén több tényezőt érdemes megvizsgálnunk. Emellett a tető hajlásszöge, formája és alapvető komplexitása is meghatározó.

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

 

Nem szabad megfeledkezni a tető átszellőztetésének kérdéséről sem, főleg ott, ahol az adott éghajlati és időjárási körülmények is fontosak. Ha például gyakori a csapadék, nagyobb védelemre lesz szükség a víz ellen, mint olyan vidékeken, ahol jórészt a napsütés jellemző.

 

Ha tetőszerkezet építése előtt állsz, szerezd be a legkiválóbb minőségű tetőfóliákat a Káplár fatelep honlapjáról!

 

További fontos tényezők

 

A tető dőlésszöge meghatározza a vízzáróság követelményét, így egy alacsonyabb hajlásszög erősebb fóliát igényel. A vízzáróságról a fólia csomagolásán tájékozódhatunk, amely legerősebb változata “W1” jelzéssel van ellátva. A számok növekedése pedig a teljesítmény romlását jelzi.

 

Bár a vízzáróság rendkívül fontos szempont, nem mehetünk el további lényeges tényezők mellett sem. A páraáteresztésre, a szakítószilárdságra valamint az UV-állóságra legalább olyan nagy figyelmet érdemes szentelni, és ez alapján kiválasztani az ideális tetőfóliát.

 

A Káplár fatelep széles kínálattal és minőségi eszközökkel várja az otthonát építőket és újítókat egyaránt! Szerezz be minden szükséges alapanyagot egy helyen, hogy minél egyszerűbben és gyorsabban magadnál tudhasd a munkálatokhoz szükséges termékeket!

 

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei