Milyen gyógymód létezik az inkontinencia megszüntetésére?

2022.12.15
Címkék:

A vizeletinkontinencia és a széklet-visszatartási nehézségek sok ember életét megkeserítik.

A szülést követően vagy egy műtét következményeként fordul elő, hogy a kismedencei izmok elgyengülnek, funkciójukat nem látják el rendesen. Van azonban megfelelő kezelési mód! Cikkünkből kiderül, hogyan lehet javítani az állapoton.

 

A kismedencei betegségek

 

A kismedencei betegségekről az emberek nem szívesen beszélnek még családtagjaikkal sem, és az orvos felkeresését is kínosnak tartják sok esetben. Pedig ha széklet- vagy vizelet-visszatartási nehézségek lépnek fel, akkor időben kell cselekedni! A Dr. Bánfalvi Aranyér Központban évek óta nagy sikerrel végeznek kismedencei biofeedback asszisztált vizsgálatot, valamint elérhető a hozzákapcsolt rehabilitációs program is.

 

Mit kell erről tudni? A speciális vizsgálat azoknak javasolt, akik valamilyen kismedencei betegséggel küzdenek. Ez lehet inkontinencia, kismedencei süllyedés vagy bármilyen fájdalom a végbélnyílás környékén.

 

Ezek a problémák megkeseríthetik az ember életét, és életmódváltozásra ösztönöznek. Sajnos több az érintett, mint gondolnánk. A nők a szülést követően tapasztalhatnak inkontinenciát, de idősebb embereknél is előfordul, hogy a záróizmok meggyengülnek. Egy alapos kivizsgálás azonban reményt adhat, főleg, hogy ma már létezik megfelelő gyógymód is.

Milyen gyógymód létezik az inkontinencia megszüntetésére?

A kismedencei biofeedback vizsgálat menete

 

Első hallásra ijesztőnek tűnhet maga a kifejezés is: biofeedback vizsgálat. Nem olyan rémisztő azonban, mint gondolnánk, sőt! A Dr. Bánfalvi Aranyér Központban barátságos, nyugodt légkörben zajlik a kezelés, a tapasztalt orvosok minden páciensre nagy figyelmet fordítanak.

 

A vizsgálat több területre is kiterjed. Nők esetében nőgyógyászati vizsgálat az első, majd ezt követően speciális hüvelyi ultrahanggal is megnézik a kismedencei szerveket, és keresik az esetleges sérüléseket. Ezután kerül sor magára az EMG-re, ahol a végbél vagy a hüvely záróizmait, a gát és kismedence izmait, valamint a székelés folyamatában szerepet játszó izmok mindegyikét megvizsgálják elektródák segítségével. Ez egy modern eszköze a diagnózis felállításának.

 

A vizsgálatkor speciális érzékelőket helyeznek el az ujjra, a mellkasra, hasfalra, a gátra, a hüvelybe vagy a végbélbe. Az általuk adott jeleket számítógéppel elemzik és értékelik az orvosok, így pontosan tudni fogják, melyik izomcsoport gyenge, melyik sérült, hol van kóros működés.

 

A kapott eredmények ismeretében a vizsgálatot végző orvos a pácienssel megbeszéli a továbbiakat, együtt döntenek a kezelés módjáról.

 

A kismedencei rehabilitációs biofeedback tréning

 

Az esetek nagy százalékában a kismedencei rehabilitációs biofeedback tréninggel segített gyógytorna program lesz az, ami elhozhatja a teljes gyógyulást. Ez egy torna valójában, ami a kismedencei izomműködés javítására, finom összehangolására és izomerősítésre szolgál.

 

A tréning az esetleges műtét előtt és után is alkalmazható. Képzett biofeedback tréner gyógytornász segítségével sajátíthatók el a mozdulatok, amik segítenek az inkontinencia leküzdésében és így az életminőség javításában.

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei