Mindent a címkenyomtatóról: ezek a leggyakrabban felmerülő kérdések a használattal kapcsolatban

2024.09.19
Címkék:

Ipari és kereskedelmi felhasználásra a tekercses címkenyomtatókat választják, amelyekkel öntapadós etikett címkék hozhatók létre gyorsan és gördülékenyen, akár több ezer példányban is. Készülhetnek papírból, műanyagból és textilből is az alkalmazásnak megfelelően.

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

Címkenyomtató révén a vállalatok a saját igényeikhez mérten tervezhetik meg a dizájnt és a rajtuk szereplő elemeket. Ami a technológiát illeti, megkülönböztetünk festékszalaggal és anélkül működő típust. 

 

A tekercses nyomtatókkal komoly összegeket spórolhatnak a cégek, főként akkor fontos ez, ha eleve nagyobb tételben szeretnének címkéket nyomtatni. Szintén e típus mellett szól, hogy az etikett címkék egyedi méretekben, különböző formákban hozhatók létre annak függvényében, hogy mely iparágban, milyen területen lesznek hasznosítva. Más szempontok lényegesek élelmiszeripari környezetben, logisztikai alkalmazás céljából, de a vegyiparban is.

 

Most, hogy már ismertettük a készülékek előnyeit, érdemes szót ejtenünk néhány, a használatukkal kapcsolatos, gyakran felmerülő kérdésről.

Mindent a címkenyomtatóról: ezek a leggyakrabban felmerülő kérdések a használattal kapcsolatban

Mire figyeljünk a karbantartást illetően?

 

Nem kell bonyolult dolgokra gondolni, szerencsére szervizbe sem szükséges vinni a címkenyomtatókat, az általános tisztítási teendők könnyen elvégezhetők, csupán a speciális kellékanyagokat kell megrendelni, amelyek segítségül hívhatók, ha a nyomtatófejről vagy a gumihengerekről szeretnénk eltüntetni a festéket, felhalmozódott maradványokat.

 

Milyen színekkel nyomtathatunk, lehet többfélével is?

 

Mindkét típus, a direkt termál és a termál transzfer technológiás címkenyomtatók is egy szín nyomtatására használhatók, az utóbbi változatokhoz viszont beszerezhető színes festékszalag, akár piros, kék vagy zöld is, azonban így is csupán egy színnel dolgozhat a készülék. 

 

Egyedi etikettcímke tervet is létrehozhatunk?

 

A Godex címkenyomtatóhoz címketervező szoftver is jár, amellyel könnyedén megtervezhetjük az elvárásainknak megfelelőt. Tetszés szerint tartalmazhat vonalkódot, szöveget, grafikát, logót. Az említett cég címketervező programja adatbázis kezelésére is használható, amire a konkurens vállalatok szoftverei nem alkalmasak.

 

Mit értünk DPI érték alatt?

 

A DPI, azaz dots per inch annyit tesz, hogy 1 inch-en belül hány pont található a nyomatban, gondolhatunk rá tehát a címkenyomtató felbontásának mérőszámaként. Minél nagyobb a felbontás, annál részletgazdagabb nyomatkép hozható létre általa. 

 

Az általános címkézési feladatokhoz bőven megfelelő egy 203 dpi felbontású készülék, de természetesen elérhetők nagyobb felbontású változatok, ha kisebb betűméret vagy részletgazdagabb logó nyomtatása a cél.

 

Mikor érdemes a Godex címkenyomtató mellett dönteni?

 

Ezen készülékek alkalmazási köre igen sokrétű, bátran választhatjuk irodai, logisztikai, gyógyszeripari felhasználásra egyaránt, legfőképp akkor javasoltak, ha naponta 1-3000 címke nyomtatása van tervben, illetve, ha eddig tintasugaras vagy lézeres nyomtatókat alkalmaztunk hasonló céllal.

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Kiderült az iOS 18 megjelenési dátuma: ekkor frissítheted iPhone-odat

Kiderült az iOS 18 megjelenési dátuma: ekkor frissítheted iPhone-odat

2024.09.10
| Phone Arena
Az Apple a szeptember 9-i Glowtime eseményen hivatalosan bejelentette, hogy az iOS 18 frissítés szeptember 16-án érkezik a támogatott iPhone készülékekre. Ugyanezen a napon lesz elérhető az iPadOS 18 frissítés is.
Ezért válaszd az iPhone 16-ot a Pro helyett!

Ezért válaszd az iPhone 16-ot a Pro helyett!

2024.09.11
| 9to5mac
Ha nehéz dönteni az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro között, négy meggyőző okot mutatunk, miért lehet érdemesebb az iPhone 16 mellett letenni a voksot.
A Google Wallet végre Samsungon is elérhető a redőnyből

A Google Wallet végre Samsungon is elérhető a redőnyből

2024.10.14
| Android Authority
Mostantól a Samsung telefonokon is hozzáadható a Google Wallet csempéje a Gyorsbeállításokhoz.
Ezért fogod megvenni az iPhone 16-ot

Ezért fogod megvenni az iPhone 16-ot

2024.09.04
| 9to5mac
Az új iPhone 16 bemutatója előtt a CIRP egy friss tanulmányt tett közzé, amely rávilágít arra, hogy az iPhone-vásárlók többsége nem az új funkciók miatt frissít.

TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Fontos-e Önnek, hogy a mobilja fenntartható forrásból származzon?


Igen, nagyon fontos
Fontos, de nem elsődleges szempont
Nem különösebben érdekel
Egyáltalán nem fontos



Korábbi szavazások eredményei