Mit érdemes tudni a virágmagok vetéséről?

2024.05.21
Címkék:

Javában tart a virágmagok vetésének, a virágpalánták ültetésének az időszaka, hiszen mindenki szereti a színes, illatos, változatos növényeket a környezetében.

Önnek milyen lesz idén a virágoskertje? Az egynyáriakat preferálja vagy az évelőket?

 

A virágok kiválasztáshoz nem árt egy kis fajtaismeret

 

A Hanga Kertészet vetőmag kínálatában is számos virág vetőmagja megtalálható, így mindenki ki tudja választani a kedvenceit. Az egyre szélesebb választék lehetővé teszi, hogy mindig a számunkra legmegfelelőbb tulajdonságokkal rendelkező virágok magjait szerezzük be, olyanokat, amelyekkel még hangulatosabbá tehetjük a kertünket (vagy ennek híján a balkonunkat).

Mit érdemes tudni a virágmagok vetéséről?

Évelőket vagy egynyári virágokat válasszunk?

 

Míg az évelő növények minden évben virágoznak, az egyévieket/egynyáriakat minden évben újra kell vetni vagy ültetni. Miután eldöntötte, hogy milyen kertet szeretne, be kell szereznie a virágmagokat. Fontos a virágoskert kialakításának a megtervezése, a virágok helyének meghatározása, figyelembe véve azok egyedi tulajdonságait.

 

Azt, hogy évelőket vagy egynyári virágokat választ teljesen az Ön elhatározásán múlik, mindegyiknek megvannak a maga előnyei, hátrányai. Az évelők a tél beköszönte előtt figyelmet igényelnek, míg az egyéves növények csak egy szezonban lesznek a kert díszei. 

 

Hogyan kezdjünk hozzá a vetéshez?

 

Ha sikerült kiválasztani és megvásárolni a megfelelő virágfajok vetőmagvait, következhet az előre lerajzolt tervnek megfelelő magvetés. Figyeljünk arra, hogy a magasabbra növő virágok magvai mindig az alacsonyabbak mögé kerüljenek. A nagyobb növényeket a kert középpontjába kell elhelyezni, és ott is középre vagy hátra kell vetni vagy ültetni. A kisebb növényekkel kitölthetők az üres helyek, illetve szegélynövényként is használhatjuk őket.

 

Ezután a földet kb. 15 cm mélyen lazítsuk fel, a gyomokat, és más oda nem illő növényeket távolítsuk el lehetőleg a gyökereikkel együtt. A nagyobb földcsomókat törjük össze egy gereblyével, majd simítsuk el a talajt. Ügyeljünk arra, hogy jól trágyázzuk meg a földet, majd a gereblyével dolgozzuk bele a talajba. 

 

Mire figyeljünk még a virágoskert kialakítása során?

 

Mindig tartsuk be a csomagoláson feltüntetett utasításokat, lévén, hogy a különböző típusú virágmagokat jellemzően más-más mélységben és távolságban kell vetni. Egy gereblyével óvatosan takarjuk be a magokat, majd locsoljuk meg a bevetett területet éppen csak annyira, hogy nedves legyen. Fontos, hogy ne áztassuk el a magokat. A területet gondozzuk napi rendszerességgel: az öntözés, gyomlálás legyen a napi rutin része.

 

Olyan virágokat válasszunk, amelyek az év eltérő szakaszaiban virágoznak, így kertünk majdnem egész évben színes és illatos lehet. A választék széles: bíbor kasvirág, búzavirág, dália, díszdohány, dísznapraforgó, egynyári szarkaláb, évelő szarkaláb, hajnalka, kakastaréj, kerti mályvarózsa, körömvirág, legényvirág, oroszlánszáj, őszirózsa.

 

Tegye Ön is virágoktól színes, hangulatos hellyé a környezetét!

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

2024.05.03
| PhoneArena
Ismerd meg a legfrissebb Samsung One UI 6.1 frissítés kihívásait és a leállás hátterét a Galaxy S22 készülékeken!
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei