Mit kell tudni a krétafestékről?

2024.07.22
Címkék:

Nem hallottál még a krétafestékről? Pedig egyáltalán nem új keletű dolog, több, mint 30 évvel ezelőtt dolgozta ki egy angol képzőművész, aki meg volt győződve arról, hogy nemcsak a művészek kiváltsága a bútorfestés, hanem mindenki képes rá.

Előnyök sokaságával rendelkezik

 

A krétafesték pozitívumai közé tartozik, hogy használat előtt nem kell csiszolni és/vagy alapozni a festendő felületet, mivel magasan pigmentált, gyönyörű színekben készül, amelyek elképesztően jól fednek. 

 

Tökéletes példaként említhetők a Birdo Shop kínálatában is kapható La Pajarita festékek. Eddig 35 különböző árnyalatban voltak kaphatók, de a márka nemrégiben hozzáadott még 8-at. 

 

Az egyik ilyen például a White Cotton, amely új szín a fehérek világában, egy enyhén tört árnyalatot képvisel. De nem mehetünk el szó nélkül az Apple Green mellett sem, amely azért is nagyszerű, mert egy természetközeli árnyalat, a kívánatos, krémes jellegével mégis megőrzi a matt színek esszenciáját. 

Mit kell tudni a krétafestékről?

Továbbá pozitívumok

 

A fentebb említett dolgokon túl az sem utolsó szempont, hogy a krétafesték egyáltalán nem büdös, nem csöpög, és ami a legjobb, hogy rendkívül gyorsan szárad. Egy rétegnek körülbelül egy óra szükséges.

 

Az pedig már csak hab a tortán, hogy szabadon keverhető, rétegezhető, illetve a kiváló tapadási képessége miatt szinte bármilyen felületre felkenhető, legyen az akár fa, lakkozott, politúrozott, laminált, fém vagy műanyag.

 

Hogyan kell használni a bútorfestéket?

 

Első lépésként mindenképpen a bútor tisztításával kell kezdened, hiszen ha a felület poros vagy zsírfoltos, akkor a festék nem fog megfelelően megtapadni. Más előkészítésre nem igazán van szükség, kivéve akkor, ha egy nagyon csúszós felületről van szó. Ebben az esetben célszerű alapozót is kenni, hogy fokozza kicsit a tartósságot.

 

Ezután jöhet a krétafesték felhordása, amelyhez, ha egységes felületet szeretnél, akkor használj szintetikus szálakból készült, ha pedig rusztikusat, akkor durvább szálú ecsetet! Fontos, hogy az első réteget nagyon vékonyan vidd fel, hígítás nélkül, még akkor is, ha nem lesz szép. 

 

A száradás után pedig, akár már 1 órával kenheted az újabb réteget. Hogy pontosan mennyire lesz szükség, az a bútor színétől/anyagától és a festék árnyalatától függ.

 

Végső lépések

 

A megfelelő védelem érdekében a festést követően kenj fel még egy réteg waxot! Ez segít majd mélyíteni a színeket és tovább fokozza a rusztikus hatást, miközben a bútor felületét tartósabbá teszi.

 

Abban az esetben viszont, ha a bútor nagyobb igénybevételnek kitett helyeken lesz elhelyezve, akkor a matt vagy fényes lakkot ajánljuk inkább, mivel ezek könnyen tisztíthatóak. Bár az erős zsíroldókat az esetében is érdemes kerülni.

 

Bízunk benne, hogy hasznosnak találtad a cikkünket, és te is kipróbálod majd a krétafestéket a régi bútoraid felújításához.

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

2024.06.03
| Phone Arena
Ha az iOS 18 közelgő frissítésére gondol, az egyik olyan alkalmazás, amelyre valószínűleg még csak nem is gondolt, a Beállítások.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei