Mit kell tudni a kutyatápokról?

2022.09.15
Címkék:

A legtöbben nincsenek tisztában a kutyatápok csomagolásán feltüntetett komponensekkel, kifejezésekkel kapcsolatban

Sokan nem is tartják fontosnak, hogy ezekről tájékozódjanak. Az alábbi cikkel segítünk az eligazodásban!

 

Melyek a nedves és száraztáp különbségei?

 

A Grandopet.hu kutya száraztáp kategóriája bőséges választékot kínál, ahol kedvünkre válogathatunk. Kizárólag magas minőségű kutyatápok és prémium eledelek találhatók a webáruházban.

 

Az állateledelek megkülönböztethetők a víz- és beltartalmuk szerint. Víztartalom alapján elkülöníthetők a száraztápok, a félnedves tápok és a nedves tápok. Félnedvesek például a kolbászok és a puha falatkák. Nedvesek pedig a tasakos eledelek és a konzervek, melyeknek 72% feletti a nedvességtartalma. 

 

A beltartalom szerint megkülönböztetünk teljes értékű tápokat, kiegészítő termékeket, diétás, állatorvosi tápokat, speciális igényeket biztosító tápokat, mint amilyen például a senior vagy a vegetáriánus. 

 

A száraz és nedves kutyaeledelek összetétele hasonló, azonban az előállításuk más folyamatok által történik. 

Mit kell tudni a kutyatápokról?

Mit értünk a “teljes értékű kutyatáp” kifejezés alatt? 

 

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

Minden gazdi szeretné a legtöbbet nyújtani kedvencének, ez pedig a táplálás terén is igaz. Éppen ezért célszerű a kutya számára a lehető legideálisabb eledelt választani, amely tartalmaz minden szükséges tápanyagot. A kutyaeledel, amelyen a “teljes értékű és kiegyensúlyozott táp” jelzés látható, egy normál fizikai állapotban lévő, átlagos igényű kutyus létfenntartására megfelelő. Ugyanis tartalmaz minden olyan összetevőt, amely elengedhetetlen számára. Ezen termékek mellé nem szükséges vitamin készítményeket választani. 

 

Azok az eledelek, melyeken ez a felirat nem található meg, nagyrészt kiegészítő étkeknek számítanak. Ezek mellett fontos vitaminokat is adni, a hiánybetegségek megelőzése céljából. Ezekben az eledelekben jellemzően nincsen megfelelő mennyiségű fehérje, vitamin és ásványi anyag, nem is ajánlott az ezekkel való tartós etetés. Akárcsak a jutalomfalatok, időszakosan, esetenként meglepetés gyanánt tökéletesek, de nem helyettesítenek egy teljes értékű kutyatápot!

 

Szigorú szabályozás 

 

Az Európai Unióban forgalmazott állateledelekre szigorú szabályozás vonatkozik. 

 

Az állatoknak szánt tápoknak is olyan összetevőkből kell készülniük, mint a humán élelmiszereknek. Természetesen az alapanyagként felhasznált állati részek igen sokfélék. A kisállateledelekben olyan részeket is felhasználnak, melyek a kisállatok számára ízletesek. Az emberek számára ezek a felhasznált alapanyagok kevésbé élvezhetők, azonban az állateledelekben való alkalmazásként ideálisak. 

 

A takarmánytörvény pontosan szabályozza, hogy milyen állati részeket nem lehet felhasználni a gyártás során. A csomagoláson megtalálhatjuk az összetevők listáját, az adalékanyagokat és az analitikai összetevőket, például a nyersrost és a nyershamu értékét. 

 

Érdemes tájékozódni a csomagoláson látható összetétel,és feliratok alapján! Bizonytalanság esetén pedig érdemes kikérni az állatorvos tanácsát!

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei