Mit tud egy jó okosóra?

2024.09.26| (x)
Címkék:

PR


Egyre több olyan eszköz vesz körül bennünket, amelyek nagy mértékben megkönnyítik felgyorsult, rohanó életünket.

Gondolj csak bele, naponta mennyi mindenre használod például a mobiltelefonod. Bankolsz, figyelemmel kíséred a közösségi médiát, fotózol, videózol, nézed a kedvenc sorozatod, hallgatod a kedvenc podcasted, navigációként támaszkodsz rá, dolgozol rajta, vásárolsz és játszol vele, és még sorolhatnánk. Időnként persze telefonálásra is használod.

Mit tud egy jó okosóra?

Mindezek mellett szinte mindennel összekapcsolod. Csatlakozik a tabletedhez, a számítógépedhez, de akár a biztonsági kamerádhoz, mérlegedhez is, és még a lakás világítását is vezérelheted vele. Miért pont az órád lenne a kivétel? Az időmérő eszközök is folyamatosan fejlődnek, és egyre több funkcióval bővülnek. Más-más célokra használhatjuk őket, formában és funkcióban is több óratípus közül válogathatunk, az igényeinknek megfelelően. Ebben a cikkben igyekeztünk néhány pontban összeszedni azokat az előnyöket, amelyek hasznosak lehetnek, ha egy ilyen eszközt viselsz a csuklódon.

Az idő mérése

Ez az alapfunkciója, amit persze az analóg órák is mutatnak, hogy éppen mennyi az idő. Elsősorban természetesen ezért hordjuk. Sokkal kényelmesebb csak rápillantani, és tudjuk mennyi az annyi – nem kell előbányászni a telefonunkat a zsebünkből. A stopper is hasznos lehet, az ébresztés pedig minden reggel több dologra is felhívja a figyelmed. Egy órával hamarabb kellett volna elaludnod, és hogy itt az ideje dolgozni, vagy tanulni menni! Ezt azért a legtöbb óra tudja, viszont egy emlékeztetőkkel és teendőkkel teletűzdelt naptárhoz, már okosnak is kell lennie.

Sport, teljesítmény

Ha rendszeresen mozogsz, aktívan sportolsz, rengeteget segít egy okosóra. Nyomon tudod követni a teljesítményed és folyamatosan figyelni tudod a fejlődésed. Nemcsak a lépéseid számlálja, hanem különféle edzésprogramok segítségével láthatod, hogy mennyi kalóriát égettél el, mennyi utat tettél meg. Az aktivitásmérők, okoskarkötők kifejezetten erre a célra vannak tervezve.  Az okosórák zömében már vízállóak, így az sem gond (legalábbis az órának), ha leszakad az ég egy túrázás során.

Egészségügyi funkciók

Nem pusztán az edzéseket figyeli az okosóra, hanem téged is. Ha kell vérnyomást, véroxigén szintet, pulzust, vagy akár vércukorszintet is mér. EKG funkció is lehet benne, és akár még mozgásra is buzdíthat, amikor sokáig egy helyben ücsörögsz. Monitorozza az alvás minőségét, statisztikákat készít nemcsak az edzésekről, hanem a pihenésről is.

Válassz okosan!

Egy jó okosóra minőségi alapanyagokból készül, a funkcióit tekintve pedig maximálisan lefedi az igényeinket. Nemcsak külsőleg strapabíró és tartós, hanem belsőleg is. Ez azt jelenti, hogy a gyártó nem pusztán egy órát kínál számunkra, hanem egy komplett felhasználói élményt is. Az óra megvásárlását követően is törődnek velünk, hiszen érkeznek a frissítések, új extrák jönnek ki. Kompatibilis más eszközeiddel, egyszerűen csatlakoztatható hozzájuk, és maximálisan együttműködik velük. Vezérelheted vele a telefonodat, például fotózhatsz, zenét hallgathatsz, tájékozódhatsz, vagy akár telefonálhatsz is vele. A mobilodhoz hasonlóan akár érintésmentesen, egy mozdulattal fizethetsz is vele, mintha a bankkártyádat használnád.

Töltöttség

Az akkumulátor szintén sarkalatos pont a választás során. Míg egyes modellek csupán 1-2 napig bírják egy töltéssel, mások akár 1 hétig is használhatók intenzív igénybevétel mellett is. A választás során fontos átgondolni, hogy milyen gyakran tudod tölteni az órát.

Láthatóság

Hiába tud mindent az óra, ha nem látod a kijelzőjét. Egy jó okosóra kijelzőjének könnyen olvashatónak kell lennie erős napfényben is. Szikrázó napsütésben ehhez magas fényerő és AMOLED vagy OLED technológia szükséges.

Védelem

Az érintőképernyő érzékenysége szintén kulcsfontosságú, hiszen gyorsan és egyszerűen szeretnél navigálni a funkciók között. A kijelző az óra legsérülékenyebb része, ahhoz, hogy elkerüld a karcolódásokat mindenképpen javasolt kijelzővédő fóliát használni! Ezek nemcsak a kisebb sérülésektől óvják meg az órát, hanem a szennyeződések (például ujjlenyomat) sem tapadnak meg rajtuk, és a különleges bevonatok miatt javít az számlap láthatóságán is (tükrödződés mentessé teszi azt). Egy jó okosóra ára valóban elég borsos, ezért megérdemli, hogy kiemelt hangsúlyt fektessünk a védelmére. A maximális biztonság érdekében érdemes jó minőségű páncélzatot is beszerezni hozzá, egy tok formájában!

Mit tud egy jó okosóra?

Megjelenés

Természetesen nemcsak a számlapot lehet testre szabni, hanem magát az órát is! A szíjjak könnyen és gyorsan cserélhetőek, ezért egy pillanat alatt a saját stílusodhoz, hangulatodhoz tudod igazítani az órád, ezzel együtt a saját megjelenésed. Ha inkább a sportos vonalat kedveled rakj rá egy kényelmes, sportos szíjat. A szilikon szíjak nagy előnye az extrém tartósság, a kényelem, és a hatalmas színválaszték. Ha komolyabb alkalomra készülsz, mint például egy üzleti tárgyalás, vagy egyszerűen csak elegánsra szeretnéd venni a figurát, válassz fém, vagy bőr szíjat!

Mit tud egy jó okosóra?

Tartsd szem előtt, hogy a kiválasztott órának kompatibilisnek kell lennie a meglévő eszközeiddel, hogy tökéletes szimbiózist alkothassanak! Ez persze az órát tuningoló kiegészítő extrákra is igaz! A tokok, fóliák, szíjak tökéletesen kell, hogy illeszkedjenek az eszközre, ezért mindig az adott modellre gyártják őket!

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

2024.08.15
| Android Authority
A legfrissebb Apple iPhone 16 fotószivárgás leleplezte a valószínűleg végleges dizájnt és egy szokatlan hátlapi megoldást is egyben.
Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

2024.08.22
| Android Headlines
Fontos információk szivárogtak ki az iPhone 16 sorozatról, beleértve a specifikációkat, az amerikai árakat és promóciós képeket.
Kiderült az iOS 18 megjelenési dátuma: ekkor frissítheted iPhone-odat

Kiderült az iOS 18 megjelenési dátuma: ekkor frissítheted iPhone-odat

2024.09.10
| Phone Arena
Az Apple a szeptember 9-i Glowtime eseményen hivatalosan bejelentette, hogy az iOS 18 frissítés szeptember 16-án érkezik a támogatott iPhone készülékekre. Ugyanezen a napon lesz elérhető az iPadOS 18 frissítés is.
Ezért fogod megvenni az iPhone 16-ot

Ezért fogod megvenni az iPhone 16-ot

2024.09.04
| 9to5mac
Az új iPhone 16 bemutatója előtt a CIRP egy friss tanulmányt tett közzé, amely rávilágít arra, hogy az iPhone-vásárlók többsége nem az új funkciók miatt frissít.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Fontos-e Önnek, hogy a mobilja fenntartható forrásból származzon?


Igen, nagyon fontos
Fontos, de nem elsődleges szempont
Nem különösebben érdekel
Egyáltalán nem fontos



Korábbi szavazások eredményei