Mitől ez a nagy rajongás a lemúrok iránt?

2022.10.12
Címkék:

A mai világban egyre több olyan állatot kapnak fel, amelyek utána szinte minden ajándéktárgyon, ruházati cikken, lakáskiegészítőn megtalálható.

Ide sorolhatjuk a lemúrokat, amik az utóbbi években egyre felkapottabb makik lettek. Az emlősökhöz tartozó apró gyűrűsfarkú majom Madagaszkárról származik, de ez nem akadályozta meg az embereket abban, hogy megszeressék őket. Lássuk, hogy mi ez a nagy rajongás!

 

Lemúrok világa

 

A gyűrűsfarkú maki népszerűsége a Madagaszkár filmeknek köszönhető, ott jelentek meg először, így az akkori gyerekek azonnal megkedvelték őket. Akkoriban is rengeteg ajándéktárgyat lehetett kapni az állatok képével, így a Pamutlabor Pólónyomda lemúros pólói között bőven akad vicces és aranyos változat. Ez persze nem azt jelenti, hogy csak a gyerekek vehetik fel őket, hiszen a felnőtteknek is tökéletes meglepetés lehet, ha kedvelik ezeket az apró makikat. A “Friday lemur” vagy éppen a “Coffee lemur” felsők többféle méretben és színben kaphatóak, így könnyedén személyre tudja szabni, akár egy férfi számára is. 

 

Legyen szó továbbá a plüssállatokról, a vászontáskákról, esetleg a párnahuzatokról, a lemúrok szinte mindenhol ott vannak. Az aranyos, igen hosszú, csíkos farokkal rendelkező emlősök jól mutatnak szinte minden apróságon vagy lakáskiegészítőn. Az Afrikában őshonos állatok tehát az évek alatt akkora népszerűségre tettek szert, hogy nem gond olyan apróságot találni, amit ajándékba tud átadni. 

Mitől ez a nagy rajongás a lemúrok iránt?

Minden, amit a lemúrokról tudni érdemes!

 

A makik Madagaszkár déli, délnyugati és délkeleti területein élnek. Nagyon kedvelik a galériaerdőket, a lombhullató erdőket, illetve a száraz bozótosokat. Az alig 35-45 centis állatok farkának hossza viszont elérheti a 62-64 centimétert. Általában csoportosan élnek, 12-24 főben, ahol a nőstények a dominánsak. Kedvelik a különféle növények leveleit, virágait, a gyümölcsöket, de szívesen fogyasztanak fakérget és nedveket egyaránt. Vész esetén az ízeltlábúakat is megeszik, de nem feltétlenül ez a fő táplálékforrásuk.

 

Az emberek nagy része főként a Madagaszkár mesékből ismerik, amely a 2000-es években volt nagy sláger. Azóta megannyi apróság került a boltok polcaira a lemúrok képével. Mivel mutatósak és apróak, így szinte bármin jól mutatnak. Az említett pólókon kívül találkozhatunk velük plüssállatok formájában, bögréken, de akár farmerkabátra is rányomják őket. 

 

Hol találkozhatunk lemúrokkal?

 

Mivel hazánkban nem őshonosak, így kizárólag az állatkertben találkozhatunk velük. Szinte bármely magyarországi helyen megcsodálhatjuk őket a saját környezetükben. Mivel viszonylag egyszerű életet élnek, így egész jól kibírják az itteni éghajlatot. A makik főként növényekkel táplálkoznak, amikből itthon is bőven akad számukra. 

 

A lemúr iránt rajongók tehát könnyedén találhatnak apróságokat az állatok mintájával. Legyen szó pólókról, egyéb ajándéktárgyakról, manapság szinte mindenre rákerülhetnek.

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei