Nagyon drága és cserébe buta lesz az ultramenő Apple iPhone 17 Air?

2024.08.12| Phone Arena

Amikor először kezdtek terjedni a pletykák májusban egy új telefonról, amely az iPhone Plus modellt váltaná fel, némi izgalom keletkezett a power userek körében.

Az izgalom szintje tovább nőtt, amikor az első spekulációk arról szóltak, hogy az új készüléket, amelyet mindenki, kivéve az Apple-t, már iPhone Air néven emleget, drágább lesz, mint a csúcskategóriás Pro Max modell. Sokan ezt úgy értelmezték, hogy ez egy elképesztően magas specifikációjú eszköz lesz, amely rendkívül vékony kialakítással rendelkezik majd.

Az iPhone 17 Air vonzereje a dizájn lesz, nem pedig a teljesítmény

Azonban az iPhone rajongók reményei hamar szertefoszlottak, amikor az „X”-en közzétett diagram (amit az ismert szivárogtató Ice Universe osztott meg) bemutatta az összes iPhone 17 modell specifikációit, beleértve az iPhone 17 Air-t is. A specifikációk nem voltak különlegesek: a telefon állítólag egy 6,65 hüvelykes OLED kijelzőt kap ProMotion technológiával és dinamikus frissítési frekvenciával, amely 1Hz és 120Hz között változik a megjelenített tartalom függvényében. Bár ez pozitívum, az összes iPhone 17 modell várhatóan rendelkezik majd ProMotion kijelzővel. Azonban az iPhone 17 Air-t egy egyszerűbb A19-es processzor hajtja majd,míg az iPhone 17 Pro és Pro Max modellek az erősebb A19 Pro processzort kapják.

Nagyon drága és cserébe buta lesz az ultramenő Apple iPhone 17 Air?

Míg az iPhone 17 Pro modellek 12GB RAM-mal érkeznek, ami a valaha volt legnagyobb memória egy iPhone-ban, az iPhone 17 Air csak 8GB RAM-ot kap, ami a minimum memória az Apple Intelligence támogatásához. A spekulációk szerint a telefon hátlapjának közepén egyetlen kamera helyezkedik majd el. Az induló ár 1.299 dollár lesz, ami 100 dollárral több, mint az iPhone 17 Pro Max várható induló ára.

Mark Gurman jövőképe az iPhone 17 Air-ről

A Bloomberg újságírója, Mark Gurman, heti hírlevelében egy példát hozott arra, hogyan látja az Apple marketingstratégiáját. Gurman szerint az Apple úgy pozícionálja majd az eszközt, mint egy „menőbb” modellt, azoknak, akik nem igényli a Pro modellek teljesítményét, képernyőméretét vagy kameráit. Azonban az egyetlen probléma, hogy az iPhone 17 Air magasabb árcédulával rendelkezik, mint az iPhone 17 Pro Max, miközben specifikációi nem haladják meg a normál iPhone-t.

Gurman azt várja, hogy a megújult iPhone SE 4 (amely szerinte az iPhone 14-en alapul majd) és az iPhone 17 Air segíteni fogják az iPhone eladásainak növekedését 2025-ben. Úgy gondolja, hogy az iPhone Air népszerűbb lesz, mint az iPhone mini és Plus modellek. Azonban ő is kíváncsian várja, hogy az Apple hogyan fogja bemutatni az új modellt, mielőtt előrejelzéseket tenne az eladási számokról.

Már kevesebb mint egy hónap van hátra a várhatóan szeptember 10-én bemutatásra kerülő iPhone 16 sorozat debütálásáig. A legfrissebb pletykák szerint a szeptember 13-án indulnak az előrendelések, és az új telefonok várhatóan szeptember 20-án, pénteken kerülnek a boltokba.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A tíz legjobb okostelefon 5 col alatt

A tíz legjobb okostelefon 5 col alatt

2015.02.10
| Phone Arena
Sokan nem rajonganak az évek óta egyre inkább növekvõ kijelzõkért és szeretnének 5 col alatt maradni, hogy még egyszerûen kezelhetõ legyen egy kézzel a mobil és akár a zsebbe is gond nélkül beférjen.
Jön, jön, jön… az iPhone 9!

Jön, jön, jön… az iPhone 9!

2019.12.10
| Phone Arena
Az Apple következő okostelefonja az iPhone 9 lesz. Nem, nem vicc és nem tévedés.
Megszűnt az iPhone 14 Pro és a 14 Pro Max gyártása!

Megszűnt az iPhone 14 Pro és a 14 Pro Max gyártása!

2022.11.07
| 9to5mac
Ma az Apple egy rendkívüli közleményben értesítette a rossz hírről az ügyfeleket!
A világ legtörékenyebb mobilja az S8

A világ legtörékenyebb mobilja az S8

2017.05.10
| SamMobile
Úgy tűnik, lesz gondjuk a Samsung Galaxy S8 tulajdonosoknak, már hivatalosan is nagyon törékenynek kategorizálták a modellt.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei