Nem mindegy, hogy milyen alvázvédőt használunk!

2023.04.25
Címkék:

Ahhoz, hogy az autó mindig tökéletes állapotban legyen, többféle termékre, kiegészítőre is szükségünk lesz.

Ezek közé tartozik például az alvázvédő is, amiből egyáltalán nem mindegy, hogy melyik gyártót, márkát választjuk. Szerencsére ma már több minőségi változat közül válogathatunk, így a legfontosabb inkább az, hogy a megfelelő helyen keressünk!

 

Mire jó az alvázvédő egyáltalán?

 

A legjobb, ha ezt egy példán keresztül szemléltetjük. A Motip alvázvédő nemcsak az alvázat, de még a pénztárcánkat is védi. Hogyan lehetséges ez? Elég megnézni a kínálatot például a Hungarolube oldalán, és máris láthatjuk, hogy ár-érték arányban az egyik legjobb termékcsaládról beszélhetünk. 

 

A mindennapi használat során kiemelten fontos az, hogy ne feledkezzünk meg az autó azon részeiről, amelyek nincsenek állandóan szem előtt. Ezek közé tartozik talán az egyik legfontosabb része a járműnek, az alváz. 

 

Ez a terület van kitéve a leginkább az útviszonyok és időjárási körülmények okozta fizikai hatásoknak. Ha későn vesszük észre, hogy az alváz bizony már elkezdett rozsdásodni vagy elhasználódni, akkor elég nagy kiadások elé nézünk. 

 

A legnagyobb veszélyt talán a korrózió jelenti, de szerencsére van megoldás. A megfelelő alvázvédőnek köszönhetően megkímélhetjük magunkat a nagy kiadásoktól, továbbá az alváz meghibásodásának megoldása rengeteg időt és energiát is igényelhet.

 

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

A legfontosabb a megelőzés, ne akkor kezdjünk el alvázvédőt használni, amikor már a rozsdásodás erőteljesen megjelent, mivel akkor már gyakran késő. A legnagyobb veszélynek kitett terület a kerékjárati ívek, mivel a kerék felcsapja a kavicsokat, a vizet és a kőfelverődések is sérüléseket tudnak okozni. Ez tökéletes táptalaj a rozsda számára, ezért is fontos, hogy időben kezeljük.

Nem mindegy, hogy milyen alvázvédőt használunk!

Az üreges részekre is figyeljünk oda!

 

Ezek kritikus pontnak számítanak, mivel a sár, a sós víz ide könnyen bejut, ami mondanunk sem kell, komoly károkat tud okozni hosszú távon. Ha egy merevítő elemet támad meg a rozsda, az nagyon nagy problémát jelenthet, mivel ütközés esetén ez biztosítja a legnagyobb védelmet az autó szerkezetét nézve.

 

Szerencsére a legtöbb probléma nagyon könnyen elhárítható és megelőzhető, de ehhez nem szabad megfeledkezni a megfelelő kezelésről, mivel csak így garantálható hosszú távon az alváz és más területek védelme a korrózió, rozsdásodás ellen.

 

Szakemberre is bízhatjuk a feladatot

 

Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy hogyan kellene az alvázvédőt használni, akkor nyugodtan kérjük ki egy szakértő segítségét. Ugyanez érvényes arra is, ha nem tudjuk, hogy pontosan honnan kellene beszerezni őket. Első alkalommal mindig ajánlott az autószerelő véleményét kikérni. A legfontosabb természetesen az, hogy ne feledkezzünk meg az alváz ápolásáról, mivel csak így garantálható a hosszú távú, biztonságos működtetése és használata az autónak!

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei