Növekednek a vonaljegyek árai a BKK járatain

2023.09.12
Címkék:

Nemrég bejelentették, hogy szeptember elsejétől változik a BKK árazása a jegyek terén.

A vonaljegyek 350 Ft-ról 450 Ft-ra, a fedélzeti jegyek 600 Ft-ra, a gyűjtőjegy ára pedig 4000 Ft-ra nő. Erre azért volt szükség, hogy a bérletek árai változatlanok maradjanak. Vannak megoldások, amelyekkel még tudunk “halasztani” az áremelkedés hatásán.

 

Ideje digitálisan vásárolni a jegyeket!

 

Hogy ez pontosan mit jelent? Ezt jól megmutatja a VoxPay applikáció, amiben ha még augusztus 31-ig vásároljuk meg a jegyeket, akkor azt a “régi”, 350 forintos áron tudjuk megtenni. Felhasználni pedig egy évig tudjuk őket, így akár jó előre be tudunk tárazni belőlük, ezzel elhalasztva az áremelkedés hatását. A kényelmes utazáshoz azonban nemcsak a minél olcsóbb lehetőségekre kell odafigyelni, hanem arra is, hogy hogyan használjuk magát a tömegközlekedést.

Növekednek a vonaljegyek árai a BKK járatain

Itt elsősorban arra gondolunk, hogy ki hogyan vásárolja meg a jegyeket a BKK járataira? Sokan még mindig a hagyományos, papíralapú jegyekre esküdnek, pedig ma már elérhető egy sokkal kényelmesebb és hatékonyabb módszer is. Ez nem más, mint a digitális jegy vagy mobiljegy. Ehhez nincs másra szükség, mint egy alkalmazás letöltésére az okostelefonon, például amit már az előzőekben is említettünk.

 

Ha ez megvan, akkor jöhet a regisztráció. Ehhez használhatunk e-mail címet vagy Facebook-fiókot. Meg kell adni még a számlázási adatokat, valamint a fizetési mód kiválasztásáról is gondoskodni kell. A legegyszerűbb, ha egy bankkártyát társítunk a profilhoz, de ha ezt nem szeretnénk vagy nem megoldható, akkor az egyenleget feltölthetjük bankkártyás fizetéssel, esetleg banki átutalással. Ha ezekkel a lépésekkel végeztünk, akkor már el is kezdhetjük a böngészést a jegyek között, bepakoljuk őket a “kosárba” és másodperceken belül használatba is vehetjük.

 

Kényelmesebb, mint a papíralapú jegy

 

A papírjegyeknek számtalan hátránya van. Az egyik ilyen például az, hogy könnyen megsérülnek. Elég egy rossz mozdulat, amikor éppen az érvényesítéshez keressük és máris elszakadt, ezzel használhatatlanná válva. Nem egy környezetbarát megoldásról beszélünk, mivel számtalan papír kell ahhoz, hogy a hagyományos módszer működni tudjon.

 

Ezenkívül még ott van, hogy a használata sem éppen higiénikus, mivel rengeteg érintkezéssel jár. Ezzel szemben a digitális jegy bárhol, bármikor megvásárolható, másodpercek alatt érvényesíthető.

 

Tervezhetőbb tömegközlekedés

 

Két fontos szempontból is hatékonyabb a mobiljegy, amit a BKK járatain is tudunk használni. Az egyik az, hogy az egész utazásunkat meg tudjuk tervezni, akár az előző nap otthon. Pontosan látni fogjuk, hogy hol kell átszállni és mennyit kell várakozni a következő járatra vagy csatlakozásra.

 

A másik pedig a költségek menedzselése. Minden egyes tranzakciót vissza tudunk nézni, pontosan követhetjük, hogy mennyit költöttünk tömegközlekedésre egy adott hónapban. Érdemes minél hamarabb a digitális megoldásra váltani.

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei