Rádió, mint ajándék

2022.08.12
Címkék:

A rádiózás egy letűnt kor kelléke és jelképe - gondolhatnánk, de ez nem teljesen helytálló. Gondoljunk csak arra, hogy hány és hány helyen szól a rádió.

Rádiót hallgatunk amikor az autóban ülünk és vezetünk, és mennyire szuper élménnyé tudja varázsolni az autózást egy-egy jó zene! Szól a rádió a boltokban, butikokban, és éppen felpörget minket a vásárlás alatt, vagy lenyugtat a nagy izgalmak után. A rádió tehát nem a rég letűnt kor jelképe, épp ellenkezőleg: még ma is áthatja az életünket.

Éppen ezért ajándéknak sem utolsó. Vannak bizonyos helyzetek, emberek, akik számára óriási ajándék egy rádió, és most be is mutatunk 3 ilyet! Tanácsokkal és tippekkel is ellátunk, hogy a tökéletes ajándékot szerezd be!

Ajándék a nagyszülőknek

 

A mobiltelefonok, de főképp az okostelefonok megjelenésével jogosan érezhetjük azt, hogy kiszorult a rádió a piacról. Ha azonban rákeresünk, láthatjuk, hogy ez nincs így: számtalan rádió van még forgalomban, sőt, el sem tudjuk képzelni, mi mindenre képesek ma már. A pár ezer forintos verziótól akár százezer forintos nagyságrendig is elérhető a rádiók széles palettája.

Rádió, mint ajándék 

 

Van azonban egy olyan csoport, akik számára az okostelefon nem ismert, és nem is könnyű nekik megbarátkozni vele. Így, ha zenét szeretnének hallgatni, akkor egy mód maradt: a rádió. A nagyszülők számára elsajátítani az okostelefon használatát nem kis erőfeszítés, ezért sokszor meg sem próbálkoznak vele. Azonban a zene az emberi természet része, szükségünk van rá ahhoz, hogy érzelmeinket jobban megéljük, kifejezzük, vagy éppen csak táncoljunk. Ezért a nagyszülők számára a rádió marad az egyetlen forrás, emiatt igazán szuper ajándék lehet számukra. Mindemellett a híreket is hallgathatják rajta, miközben a kertben tevékenykednek, virágot ültetnek.

Ha van szerelő a családban…

 

Akárhányszor elmegyünk egy autószerelő műhely mellett, megcsapja a fülünket a zene. Ez nem véletlen, ugyanis az ilyen műhelyekben folyton szól a rádió. Segít abban, hogy munka közben gyorsabban teljen az idő, így nem meglepő, hogy kedvelik a szerelők. Ha van a családban olyan, aki otthon, a garázsban szeret barkácsolni, akkor érdemes lehet meglepni egy rádióval, biztosan nagyon fog neki örülni!

Az autórádió, mint ajándék

 

Amennyiben tudjuk, hogy rokonunknak, ismerősnek elromlott a rádiója az autóban, akkor biztos, hogy nagyon hálás lesz érte. Ha fiatalabb, érdemes olyan rádiót választani, amiben már van Bluetooth, hogy a telefonját is csatlakoztatni tudja hozzá! Mindemellett vezetés közben az útinformációk meghallgatása kötelező, időt spórolhat, ráadásul életveszélyes vezetés közben telefonozni. A híreket napjainkban is már telefonon követjük, viszont ezzel balesetet okozhatunk vezetés közben!

Rádió, mint ajándék 

 

Milyen rádiót válasszunk ajándékba?

 

A rádió, mint ajándék kiválasztásánál érdemes először azt megnézni, kinek adjuk. Ha nagyszülőknek, akkor minél egyszerűbb legyen, főleg a kezelése. Az érintőképernyőt biztosan felejtsük el, és törekedjünk arra, hogy minél retrobb kinézete legyen. Ez lesz ugyanis könnyen használható és ismerős a nagyszülőknek.

 

Ha szerelő barátunknak vesszük a műhelybe, akkor ajánlott teljesen por- és vízálló rádiót választani. Egy műhelyben ugyanis bármi előfordulhat, és nem szeretnénk, hogy a rádió már a második nap tönkremenjen. Emellett olyat válasszunk, aminek a teteje gumis, így a rápakolt telefon sem esik le róla. Figyeljünk arra is, hogy kültéren is használható legyen, így akkumulátorral is rendelkeznie kell, hiszen kültéren nincs konnektor.

 

Az autórádió kiválasztásánál gondoljuk át azt, hogy akinek adjuk, ő vajon milyet szeretne. Biztosan használná majd a telefonjával együtt, így legyen benne Bluetooth, és akár érintőképernyős is lehet, hogy segítse a navigációt. Legyen rajta USB kimenet és SD kártya olvasó is, és ajánlott olyat választani, amelyiken be tudja majd magának állítani a hangszínt. Mindezekkel ugyanis biztosan olyan autórádiót kap, amit szeretni fog.

 

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei