Samsung Galaxy Watch8: kívánságlista a Galaxy Watch7 fejlesztéseihez

2024.07.16| Android Central

A Samsung Galaxy Watch8 megkaphatja az összes kiszivárgott funkciót, amelyek nem kerültek be a Watch 7-be, beleértve az állítólagos "squircle" újratervezést is.

A Samsung bejelentette a Galaxy Watch7-et, ami azt jelenti, hogy ideje eldönteni, vajon 2024-es órája megéri-e a pénzt, vagy érdemes várni a Galaxy Watch8-ra. A várakozásoknak megfelelően a Galaxy Watch7 szinte tökéletes mása elődjének. Gyorsabb Exynos chippel és extra tárhellyel rendelkezik, valamint megújított pulzusmérő LED-ekkel és kettős sávos GPS-szel; ugyanakkor ugyanolyan kinézetű, kijelzőjű, egészségügyi adatokat nyújtó és üzemidővel rendelkező, mint a Watch 6. Ha drasztikusabb frissítésre vágytál, a Galaxy Watch8 lehet a te órád.

Samsung Galaxy Watch8: kívánságlista a Galaxy Watch7 fejlesztéseihez

Hallottunk néhány pletykát a jövőbeli Galaxy Watch funkciókról, amelyek nem álltak készen időben a Watch7-hez, de megjelenhetnek a Watch8-ban. Most áttekintjük ezeket a szivárgásokat, miközben konkrétabb pletykákra várunk a következő hónapokban. 

Emellett felsoroljuk a kívánságlistánkat arról, mit kellene a Galaxy Watch8-nak másképp tennie ahhoz, hogy a Samsung továbbra is vezethesse a legjobb Android órák mezőnyét.

Galaxy Watch 8 kiszivárgások és pletykák

Márciusban egy SamMobile hír szerint a Samsung vezetői azt akarták, hogy a régóta futó kerek Galaxy Watch dizájnt egy "squircle" (négyzetes-kerek) dizájnra cseréljék, amelyet 2014 óta nem használtak a Samsung Gear S-ben (lásd fent). "A gondolatot lelkesedéssel mérlegelik belsőleg" – állította a jelentés.

Akkor azt írtuk, hogy a Samsung nem tudja újratervezni a Galaxy Watch7-et már a nyári bejelentésig, de a Galaxy Watch8 reális jelölt lenne egy nagyobb dizájnváltásra, ha ez a jelentés igaz.

Természetesen sokan utálnák a "squircle" Galaxy Watch-ot, mivel túl sokat emlékeztetné őket az Apple Watch-ra. De miután a Samsung lemásolta az Apple-t azzal, hogy egy négyzet alakú Galaxy Watch Ultrát adott el – elhagyva saját Pro és Classic dizájnjait a múlt modellekből –, lehet, hogy 2025-ben folytatják ezt a trendet egy négyzetes kijelzős Galaxy Watch8-cal.

Samsung Galaxy Watch8: kívánságlista a Galaxy Watch7 fejlesztéseihez

A dél-koreai hírforrás Pulse News szerint Hon Pak, a Samsung digitális egészségügyi alelnöke, új egészségügyi nyomon követési funkciókat szeretne bevezetni a Galaxy Watchokba, különösen a vércukor és a cukorbetegség monitorozását.

Ugyanez a jelentés azt állította, hogy a Samsung már 2024 második felében kifejleszti a technológiát, annak ellenére, hogy korábbi jelentések szerint a vércukor monitorozása néhány év múlva érkezik.

A Galaxy Watch7 nem rendelkezik vércukorszint mérésével, de rendelkezik a felújított Bioszenzorral, amely képes nyomon követni a test Advanced Glycation End Products (AGE) indexét. Az AGE akkor képződik, amikor a cukrok kölcsönhatásba lépnek a vérben lévő fehérjékkel vagy zsírokkal, és potenciális egészségügyi állapotokat jelezhetnek, például cukorbetegséget vagy veseelégtelenséget.

Nyilvánvalóan a Samsung továbbra is nyomon kíván követni új egészségügyi vektorokat az idő múlásával, a Galaxy AI segítségével javítva az eredményeket. Tehát számíthatunk arra, hogy a Galaxy Watch8 folytatja ezt az egészségügyi nyomon követési forradalmat, akár vércukorszint mérésével, akár valami elérhetőbb funkcióval.

Samsung Galaxy Watch8: kívánságlista a Galaxy Watch7 fejlesztéseihez

Kívánságlista a Galaxy Watch 8-hoz

A Galaxy Watch7 néhány jelentős frissítést hozott: gyorsabb Exynos chip, dupla tárhely, napi energia pontszám az alvás és a fitnesz adatok alapján, háromszoros LED-ek a pontosabb egészségügyi nyomon követéshez, alvási apnoé detektálása és még sok más. A Galaxy Watch7-hez kapcsolódó élményeink világos képet adtak arról, mire számíthatunk.

Tehát, az esetleges "squircle" kijelző cserén kívül hol javíthat a Galaxy Watch8? Ez az Android Central csapatának kívánságlistája a Galaxy Watch 8 funkcióihoz:

  • Hozza vissza a Classic vagy Pro modelleket!
    A Galaxy Watch Ultra izgalmas termék a komoly sportolók számára, teljesen strapabíró dizájnnal és egyedi előnyökkel, mint például egy harmadik gyorsgomb a gyorsbillentyűkhöz és egy vészjelző. Emellett 650 dollárba kerül, ami jelentősen olcsóbb, mint az Apple Watch Ultra 2, de még mindig 200 dollárral drágább, mint a Galaxy Watch5 Pro, a Samsung utolsó titán órája hosszú üzemidővel. 
    A Samsung elmondta egy Q&A szekcióban, hogy továbbra is árusítani fogják a Watch6 Classic-ot, ahogyan a Watch5 Pro is két évig készleten maradt. De még mindig van egy rés azok számára, akik forgatható lünettát vagy extra üzemidőt szeretnének anélkül, hogy minden prémium Ultra előnyt vagy az előző generáció specifikációit elfogadnák.
  • Bátran mondjuk... egy korona?
    A Watch7 digitális lünettája mindig is kompromisszumnak tűnt a Classic Galaxy Watch-ok fizikai lünettájához képest. Működik, de a tapintható kattintások nem ugyanazok, mint a fizikai tárcsa vagy korona forgatásának élménye. Másrészről, a Classic megjelenés sokkal nehezebbé és drágábbá teszi a Samsung órákat.
    Sok Android Central író szereti a Pixel Watch 2-t, részben a tárcsa egyszerűsége miatt, szemben az érintésvezérléssel. Ez a legjobb alternatíva, amit el tudunk képzelni, és úgy tűnik, hogy a Samsung valószínűleg használni fogja (mivel az Apple szereti a koronáit, és a Samsung elkezdte utánozni a rivális dizájn választásait).

Samsung Galaxy Watch8: kívánságlista a Galaxy Watch7 fejlesztéseihez

  • Javítsa az alapvető üzemidőt
    A Samsung legutóbbi négy okosórájának becsült üzemideje rendre 40, 50, 40 és 40 óra volt. A Galaxy Watch 5 kivételével ragaszkodott ehhez a számhoz, biztosítva, hogy az új órák gyorsabb processzorokkal és új funkciókkal elég hatékonyak maradjanak. A Galaxy Watch Ultra-val 60 órás akkumulátor-élettartamot kapunk AOD bekapcsolásával, vagy akár 100 órát energiatakarékos módban.
    A Samsung, akárcsak az Apple, a magasabb kategóriás modellekért kér többet a jobb üzemidő miatt is. De láttunk már olyan új Wear OS órákat, amelyek ugyanazon az árfekvésen belül 80-100 órás üzemidőt kínálnak, mint a standard Watch7. A Google még egy Wear OS hibrid interfészt is bevezetett, amely bizonyos háttérfunkciókat kevesebb energia felhasználásával futtat. Csak remélhetjük, hogy a Samsung fejlődik a mezőnnyel együtt, és jobban prioritásként kezeli a jobb üzemidőt.
  • Folytassa az egészségügyi és fitnesz funkciók fejlesztését
    A Galaxy Watch7-tel a Samsung jobban figyelt a sportolókra, javított szenzorokkal, napi energia pontszámmal, amely hasonló más márkák napi készenléti vagy test akkumulátor pontszámaihoz, kerékpáros FTP tesztekkel és azzal a képességgel, hogy versenyezhetsz a korábbi útvonalakkal. És a Galaxy Watch Ultra kettős sávos GPS-t adott hozzá tiszteletre méltó 16 órás követéssel. Értékeljük, hogy a Samsung komolyabban veszi a fitneszt, de még mindig találhatók olyan területek, ahol a Samsung lemarad a versenytársakhoz képest.
    Az Apple hozzáadta az edzés terhelést a watchOS 11-hez, így megítélheted, hogy a közelmúltbeli erőfeszítésed hogyan viszonyul a korábbi hetekhez és a tested általános fitnesz állapotához. Emellett pihenőnapokat is tarthatsz, amikor kikapcsolhatod a napi gyűrűidet, ha túl fáradt, sérült vagy beteg vagy ahhoz, hogy fenntartsd sorozatodat. A Samsung nyugodtan kölcsönözheti ezeket az ötleteket, mivel az Apple más fitnesz órákról vette át az edzés terhelést.
    Egyébként, mivel a Samsung az AI-t fő fókuszává akarja tenni az eszközeiben, reméljük, hogy a következő Wear OS frissítésben valamilyen coaching AI eszközt látunk, amely ajánlásokat ad arra vonatkozóan, hogy mennyi ideig sétálj, fuss, kerékpározz, emelj vagy végezz más edzéseket egy adott napon a fejlődés érdekében.

 

 

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei