Samsung Galaxy Watch FE vs. Galaxy Watch6: melyiket válasszam?

2024.06.14| Android Central

Az Android Central összehasonlította a Galaxy Watch FE-t a 6-tal, hogy megtudják, az újdonság képes-e kompromisszumot kötni a design, a funkciók és az érzékelők terén.

Elég jó a Samsung új Fan Edition órája? A Samsung Galaxy Watch FE és a Galaxy Watch 6 útmutatója minden fő különbséget végigjár, hogy segítsen dönteni. A Galaxy Watch FE sok tekintetben egy újra kiadott Galaxy Watch4. A Fan Edition eszközök, például a Galaxy S23 FE általában kisebb leminősítések zászlóshajóikhoz képest, de eltérő kialakításúak. A Galaxy Watch FE nem azonos a 2021-es okosórával, de közel áll hozzá.

Ez azt jelenti, hogy ki kell hagyni a Galaxy Watch FE-t, és egyszerűen meg kell vásárolni a Galaxy Watch6-ot, amelyet gyakran találunk akciósan? Ez egy tisztességes érv, de megpróbálták a Fan Edition óráját tisztességesen átnézni, és elmagyarázni, hogy a „rajongók” miért vásárolhatnak egyet – vagy várnának a Galaxy Watch7-re.

Samsung Galaxy Watch FE vs. Galaxy Watch 6: Külső és kijelző

Samsung Galaxy Watch FE vs. Galaxy Watch6: melyiket válasszam?

A Galaxy Watch 6 (balra) és a Watch 5 (jobbra); a Watch FE kijelzője a GW5-höz hasonlítható lesz

A Galaxy Watch FE méreteivel (40,4×39,3×9,8 mm), 1,2 hüvelykes kijelzőjével és 330 pixel/hüvelykével (ppi) illeszkedik a kisebb Galaxy Watch4-hez vagy Galaxy Watch5-höz. Ellentétben ezekkel a modellekkel, amelyeknek volt egy második 1,4 hüvelykes opciója, a Galaxy Watch FE-ben nincs méretbővítés.

Összehasonlításképpen a Galaxy Watch6 ugyanazzal a 330 ppi-s felbontással rendelkezik, de a kijelzőkeret kisebb, tehát egy 1,3 hüvelykes kijelzővel kezdődik, amely 2000 nit fényerőt ér el – plusz egy 1,5 hüvelykes modell. A Samsung nem részletezte, de nyugodtan feltételezhető, hogy a Galaxy Watch FE eléri az 1000 nitet, mint a korábbi generációs órák.

Míg a Watch6 súlya 2,8 grammal nagyobb, mint a Watch FE – valószínűleg egy fejlettebb bioszenzornak köszönhetően – 0,8 mm-rel vékonyabb. Valahogy a Samsung a kompaktabb kialakítást helyezte előtérbe legújabb órájával. Ettől a vékonyabb előlappal kombinálva a Galaxy Watch6 valamivel szebb lesz.

A Galaxy Watch4 négy színben jelent meg; a Watch FE három azonos színt tartalmaz (fekete, rózsaszín arany és ezüst), és hiányzik a zöld. Új óraszíjak is lesznek „különböző kék és narancssárga varrással”, valamint egy „egykattintásos szíj”, amellyel a gyári szíjat saját 20 mm-es szíjra cserélheti.

Samsung Galaxy Watch FE vs. Galaxy Watch6: melyiket válasszam?

A Watch 6 valamivel vékonyabb, mint a Watch FE 

Az elsődleges Fan Edition dizájnfrissítés a kijelzőre vonatkozik: Sapphire Glass üveggel rendelkezik, mint a Galaxy Watch6 és 5, a Gorilla Glass DX+ helyett a Galaxy Watch4 esetében. Így jobban védi a karcolásoktól. Az összes legújabb Galaxy Watch teljesen por- és vízálló.

A Samsung szerint a Galaxy Watch FE megfelelt a MIL-STD-810G védelmi tesztelési szabványnak – ugyanaz, mint a Galaxy Watch4 –, míg a Galaxy Watch6 megfelelt az újabb MIL-STD-810H szabványnak. A Galaxy Watch6-ot nem feltétlenül neveznénk „masszívnak”, de lehet, hogy valamivel jobban ellenáll az ütéseknek vagy a szélsőséges hőmérsékleti viszonyoknak.

Általánosságban elmondható, hogy mindkét óra rendelkezik a Samsung védjegyének számító digitális előlappal, amely lehetővé teszi, hogy az ujját a kijelző körül forgatva görgessen a Mozaik között. Annak ellenére, hogy a Watch6 kijelzőjének szegélye kisebb, ez nem befolyásolja az élmény minőségét. Ehelyett a Watch FE lehet valamivel kevésbé megbízható, mert régebbi Exynos lapkakészlettel rendelkezik, ami hosszabb válaszidőt jelent.

Csak a Galaxy Watch6 rendelkezik „klasszikus” fizikai forgó előlappal. De ez az óra 399 dollárról indul, ami kétszerese a Watch FE kikiáltási árának.

A Samsung a Galaxy Watch FE-nek ugyanazt az utolsó generációs Exynos W920 chipet adta, mint a Galaxy Watch4-nek és 5-nek. A Galaxy Watch6 chipje valamivel magasabb órajelet ér el, és az óra extra 0,5 GB RAM-mal rendelkezik.

Az utolsó generációs Exynos akkoriban gyorsnak tűnt, de az új Exynos és a memóriabővítés miatt "az alkalmazások kissé gyorsabban nyílnak meg", és hogy "a dolgok kevésbé tűnnek ugrálósnak, mert megfelelően jelennek meg az átmenetek, amikor az egyik alkalmazás elhagyja a képernyőt, és megjelenik egy másik." Éppen ezért a kapacitív előlap használata "sokkal egyszerűbb" a Watch6-on.

Az Exynos chipek közötti különbség sokkal kisebb, mint mondjuk a Snapdragon 8 generációi között a zászlóshajó Android telefonok között. Itt azonban észre fog venni egy különbséget, különösen azután, hogy a Wear OS frissítései új, igényesebb funkciókat adnak hozzá.

Samsung Galaxy Watch FE vs. Galaxy Watch6: melyiket válasszam?

Véroxigén-ellenőrzés a Galaxy Watch 6-on

A Samsung az elmúlt néhány generációban nem hajtott végre sok egészségügyi érzékelő frissítést. A Galaxy Watch FE nyomon követi a pulzusszámot és az alvást életkor, szabálytalan szívritmus, véroxigén és egyéb passzív adatok alapján. Aktívan ellenőrizheti szívének egészségét az EKG-val, vagy testösszetételét a BIA érzékelővel. A Samsung pedig személyre szabott pulzuszónákat számít ki az edzésadatok alapján.

Csak a Galaxy Watch6 kínál éjszakai testhőmérséklet-adatokat, amelyek hozzájárulhatnak az alvási adatokhoz. Ha szeretné ezeket az információkat, a Galaxy Watch FE nem lesz jó választás. 

A Samsung még nem osztotta meg a Galaxy Watch FE akkumulátorának becsült élettartamát vagy töltési sebességét. Feltételezzük, hogy körülbelül 40 órát fog kibírni, ahogy az elmúlt néhány generáció tették. A Galaxy Watch4-ről 5-re a Samsung megduplázta a vezeték nélküli töltési sebességet 5W-ról 10W-ra, így a töltési idő 2 óráról 75 percre csökkent. Reméljük, hogy a Galaxy Watch FE az újabb szabványt használja, de attól tartunk, hogy az előbbivel rendelkezik.

Mindkét óra lehetővé teszi, hogy felárért LTE hálózatot is használhasson és mindkettő rendelkezik érintéssel NFC-s fizetéshez, Wi-Fi-vel és beépített GPS-szel. A Galaxy Watch FE a régebbi Bluetooth 5.0 szabványt használja a 5.3 helyett, amely jobb kapcsolatstabilitást kínálhat és kevesebb energiát igényel az adatok átviteléhez.

Galaxy Watch FE vs. Galaxy Watch 6: Ár- és szoftverfrissítések

Samsung Galaxy Watch FE vs. Galaxy Watch6: melyiket válasszam?

Az eredeti Galaxy Watch 4, amely jövőre elveszíti támogatását 

Rengeteg apró, de figyelemre méltó különbségen mentünk keresztül a Galaxy Watch FE és a Galaxy Watch6 között. Szóval, mi értelme a Galaxy Watch FE vásárlásának?

Az Egyesült Államokban 199 dollárba kerül (európai árak még nincsenek), míg a Galaxy Watch6 299 dollárt kóstál, LTE-vel plusz 50 dollárral számolhatunk. Sajnos az LTE Galaxy Watch FE csak októberben kerül a piacra, jókora csúszással.

Az ártól eltekintve a Samsung általában négy operációs rendszer-frissítést és négy év biztonsági frissítést ad új óráinak. A Galaxy Watch4 2021-es megjelenése óta a következő nyáron elveszíti támogatását. A Galaxy Watch FE lényegében lehetővé teszi, hogy ha megvásárolja ezt az órát, 2028 nyaráig kitartson, számos további Wear OS frissítéssel.

A Samsung azt ígéri, hogy a Galaxy Watch FE "testreszabható új óralappal" fog rendelkezni.

Galaxy Watch FE vs. Galaxy Watch6: Melyiket érdemes vásárolni?

A Galaxy Watch6 számos plusszal rendelkezik a Galaxy Watch FE-hez képest: világosabb kijelző kisebb kerettel, gyorsabb CPU több RAM-mal, hőmérséklet-érzékelő, vékonyabb kialakítás, jobb Bluetooth-kapcsolat, valamint a frissítési lehetőségek nagyobb kijelzőkkel vagy klasszikus dizájnnal. Egyszerűen ez a mai elérhető legjobb Androidos óra.

Samsung Galaxy Watch FE vs. Galaxy Watch6: melyiket válasszam?

Másrészt a Galaxy Watch FE szinte mindegyik érzékelővel rendelkezik, ugyanolyan zafírüveggel és IP68-as védelemmel rendelkezik, valamivel kisebb a súlya, és (feltételezzük) négy évnyi Wear OS frissítéssel. Nem ez a legrosszabb kompromisszum egy 199 dolláros karóra esetében, és technikailag az új Galaxy Watch FE több szoftveres támogatással rendelkezik, mint a Galaxy Watch6, amióta tavaly megjelent.

A Samsung most adja ki a Galaxy Watch FE-t, hogy a közelgő Galaxy Watch 7 és a pletykált Galaxy Watch 7 Ultra ne árnyékolja be annak bemutatkozását. Érdemes lehet megvárni a Galaxy Unpacked eseményt, hogy megtudja, mit kínál az új generáció, mivel a Watch FE hardvere akkorra már négy éves lesz.

 

 

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

2024.05.03
| PhoneArena
Ismerd meg a legfrissebb Samsung One UI 6.1 frissítés kihívásait és a leállás hátterét a Galaxy S22 készülékeken!
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei