Samsung Galaxy Z Flip: kagylózz!

2020.02.11| Phone Arena

Minden szem a bejelentéskor a Galaxy S20-akra figyelt, pedig a Z Flip is megér egy misét.

Ezzel a különlegességgel kezdte a Samsung Unpacked eseményt a gyártó. Egyre tisztább, hogy a Samsung az összehajtható és összecsukható modellek felé veszi az irányt, a Galaxy Fold után most itt a lényegesen megfizethetőbb, kissé kevéssé egzotikus Z Flip, amely a kagylós mobilokat idézi.

Samsung Galaxy Z Flip: kagylózz!

A Z Flip a Motorola RAZR (2019) konkurenciája, egyben a Z termékcsalád létrehozója is. A modell 6.7 colos kijelzőt hozott belül, míg kívül egy 1 colos értesítő megjelenítő található, ez utóbbin mindössze a dátum, az idő és az értesítések láthatók. Okos és jóval olcsóbb megoldás, mint a Fold hatalmas külső, egyébként teljes értékű kijelzője.

A Galaxy Z Flip új csuklópántja és formaterve szokatlan, a legérdekesebb azonban, hogy a panelt üveg borítja. Igen, üveg, nem pedig egyfajta fólia, mint a Galaxy Fold, Mate X vagy RAZR modelleknél, amit a tesztpéldányokon az újságírók le is húztak, így téve tönkre a méregdrága mobilokat.

Samsung Galaxy Z Flip: kagylózz!

Nyilván az üvegszerkezet hírhedt merevsége nem érvényes olyan esetekben, ahol a vastagság 100 mikrométer vagy ennél is kevesebb. A Flip esetében a Samsung exkluzív, hosszú távú szerződést kötött a Dolnsys nevű helyi gyártóval, így akár 30 mikrométerig is lemehetnek, ennyi a trükk. Így tehát az UTG – Ultra Thin Glass – sokkal jobban ellenáll a karcolásoknak, mint a korábban alkalmazott fólia.

A Galaxy Z Flip 6.7 colos Infinity Flex Display megjelenítője 3626×1080 pixel felbontású, a képsűrűség 425ppi, akülső, kapszula alakú AMOLED panel 1.1 colos, 300×112 pixel felbontású. Kinyitva 7.2, becsukva 17.3 mm vastag a mobil.

A burkolat alatt Snapdragon 855+ lapkakészlet dolgozik 8 gigabájt RAM és 256 gigabájt tárhely mellett. A hátlapra került a 12+12 megapixeles kamera, az előlapon 10 megapixeles szelfi lencse látható. A hátlapi összeállítás fő kamerája f/1.8 fényértékű lencséből és egy f/2.2-es ultraszéles látószögű optikából áll, a funkciók között elérhető a Super Speed Dual Pixel AF, az optikai képstabilizátor, a HDR+ videórögzítés és a Tracking AF.

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

Samsung Galaxy Z Flip: kagylózz!

A Galaxy Z Flip 3300 mAh-s akkumulátora 15 wattos vagy QC 2.0 vezeték nélküli töltővel is tölthető, a gyári dobozban ezt kapjuk hozzá. Adatkapcsolatra 4G LTE a maximum, amire képes. Ujjlenyomat-olvasó is található rajta, ám a kialakítás miatt nem az előlapon, nem is a belső megjelenítőbe rejtve logikátlanul, hanem az oldalsó élen, akárcsak a Galaxy S10e-n.

A rejtett zsanér teszi még izgalmassá a dizájnt, az egyedi megoldás egy kettős mechanizmus segítségével teszi lehetővé minden alkalommal a pontos kihajtást és összecsukást. A Z Flip ráadásul igen széles szögtartományban hajtható ki, egészen közel 180 fokig. Ebből adódik az a különleges képessége is, hogy önmagában is stabilan képes állni.

A Samsung Galaxy Z Flip Magyarországon 2020. február 21-től 535.900 Ft-os ajánlott fogyasztói áron Tükör Lila és Tükör Fekete színekben lesz elérhető korlátozott számban.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei