Samsung győzelem: Bixby és Galaxy Buds szabadalmi per megoldása

2024.05.28| SamMobile

Samsung győzelem a szabadalmi fronton: sikeresen megvédték a Bixby és Galaxy Buds technológiákat egy volt alkalmazott által indított perben.

A Samsung újabb győzelmet aratott az Egyesült Államokban, miután egy hosszadalmas és bonyolult szabadalmi perben sikeresen megvédte magát a Bixby hangasszisztenssel és a Galaxy Buds fülhallgatókkal kapcsolatban. Ez a per nem csupán egy egyszerű jogi csatározás volt, hanem egy volt Samsung alkalmazott által indított támadás, aki korábban maga is a vállalat jogi harcainak élén állt.

Szabadalmi harc kezdete

A pert a Synergy IP Pte és a Statern Tekiya LLC nevű szabadalomkezelő cégek nyújtották be, melyek mögött Ahn Seung-ho állt. Ahn Seung-ho nem ismeretlen név a Samsungnál: több mint egy évtizedig dolgozott a cég szellemi tulajdonközpontjának vezetőjeként, és részt vett a híres Apple elleni szabadalmi harcokban is.

Samsung győzelem: Bixby és Galaxy Buds szabadalmi per megoldása

Miután Ahn 2020-ban elhagyta a Samsungot, 2021-ben pert indított korábbi munkaadója ellen, azt állítva, hogy a vállalat jogtalanul használta fel a Statern audiótechnológiáit a Bixby, a Galaxy Buds és más termékek fejlesztéséhez. Az állítása szerint a Samsung megsértette tíz szabadalmukat. 2022-ben további négy szabadalmi pert indítottak a Samsung ellen.

A bírósági döntés és a vádak

Az amerikai bíróság azonban az első pert elutasította, arra hivatkozva, hogy a pert nem lehetett megalapozni. Az ügy során felmerült, hogy Ahn Seung-ho, a Samsungnál szerzett bizalmas információkat felhasználva, egy korábbi beosztottja segítségével indította meg a pert. A vádak szerint ezek az információk a Statern cég audiótechnológiáira vonatkoztak, amelyeket állítólag jogtalanul használtak fel a Samsung termékeiben.

A bíróság ítélete szerint Ahn Seung-ho helyrehozhatatlan kárt okozott a Samsungnak, mivel visszaélt pozíciójával és a vállalat belső információival. Érdemes megjegyezni, hogy Ahn Seung-ho ügyvédi engedélyét is a Samsung támogatásával szerezte meg.

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

Samsung győzelem: Bixby és Galaxy Buds szabadalmi per megoldása

A Samsung reakciója és a jövő kilátásai

A Samsung számára ez a győzelem nem csak jogi szempontból fontos, hanem üzenetet is hordoz: a vállalat készen áll megvédeni innovációit és szellemi tulajdonát bárkivel szemben, aki megpróbálja kihasználni korábbi belső kapcsolatait és információit. A per lezárása után a Samsung továbbra is folytatja innovációit a hangtechnológia területén, biztosítva, hogy termékei, mint a Bixby és a Galaxy Buds, a jövőben is piacvezető szerepet töltsenek be.

Az ügy tanulsága, hogy a nagyvállalatok belső biztonsága és a szellemi tulajdon védelme kiemelkedően fontos, különösen olyan dinamikus iparágakban, mint az elektronika és a technológia. A Samsung most, hogy lezárta ezt a pert, még inkább fókuszálhat újításaira és piaci stratégiáira, hogy továbbra is meghatározó szereplő maradjon a globális technológiai piacon.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.
iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

2024.08.15
| Android Authority
A legfrissebb Apple iPhone 16 fotószivárgás leleplezte a valószínűleg végleges dizájnt és egy szokatlan hátlapi megoldást is egyben.
Egy szerencsétlen vásárló furcsa hibát észlelt a Galaxy Watch Ultra óráján

Egy szerencsétlen vásárló furcsa hibát észlelt a Galaxy Watch Ultra óráján

2024.07.26
| SamMobile
A Samsung nemrégiben egy vitába keveredett a Galaxy Buds3 Pro minőségellenőrzési problémái miatt. Úgy tűnik azonban, hogy ez nem az egyetlen gond a cég újonnan megjelent viselhető eszközeivel kapcsolatban.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei