Segítünk eligazodni az otthonfelújítási támogatás kapcsán

2022.02.16| (x)
Címkék:

Az idei évtől igénybe vehető otthonfelújítási támogatás körül sok-sok kérdés merül fel.

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

Az idei évtől igénybe vehető otthonfelújítási támogatás körül sok-sok kérdés merül fel. Hogyan juthatunk hozzá, mire terjed ki a támogatás, milyen értékű, hogyan kell elszámolni? Cikkünkben adunk némi iránymutatást a legfontosabb tudnivalókról.

 

Az otthonfelújítási támogatásról

 

Az otthonfelújítási támogatási program 2021. január 1-től 2022. december 31-ig vehető igénybe. A program lényege az, hogy a nevünkön lévő ingatlan felújítása esetén az állam jóváírja a felhasznált költségek felét, de maximum 3 millió forint értékig.

Segítünk eligazodni az otthonfelújítási támogatás kapcsán

A bejelentés óta egyre több és több kérdés, felvetés merül fel, amely számos ingatlantulajdonost összezavarhat. Mára azonban kikristályosodtak a pontos feltételek, és a támogatás előnyeit, buktatóit is jól meg tudjuk fogalmazni.

 

A feltételekről érdemes alaposabban tájékozódni első körben, hiszen ez a szűrő határozza meg a támogatás jogosultságát. A nemrégiben közzétett információk alapján például minimum egy éves folyamatos társadalombiztosítási jogviszony szükséges az igényléshez.

 

A támogatás mértéke

 

Az otthonfelújítási program pénzügyi részét tekintve két csoportra oszthatjuk a kiadásokat, ez a munkadíj és az anyagköltség. Az összeg visszaigénylése csak abban az esetben lehetséges, ha ezen költségek mindegyikéről tudunk számlát benyújtani. A visszautalt támogatás pedig ezen két büdzsé arányától függ.

 

A maximálisan kérhető 3 millió forintra abban az esetben leszünk jogosultak, ha minimum 6 millió forintnyi kiadásról nyújtunk be számlát. Emellett a másik opció, ha a munkadíjnak vagy az anyagköltségnek a díja eléri a 1,5 millió forintot. Mindkét esetben a számlákat a Magyar Államkincstárhoz kell eljuttatni.

 

A VasMuszakiBolt.hu kiváló kötőelemeit például elszámolhatja az otthonfelújítási támogatás anyagköltségéhez.

 

Hogyan érdemes kalkulálni és tervezni?

 

Bár az otthonfelújítási támogatás rendkívül nagy segítség lehet számos család számára, érdemes alaposan átgondolni az igénylését. Olyan ingatlanokban, ahol csak minimális munkálatok elvégzésére van szükség, nem feltétlenül érhetik meg a feltételek.

 

Ha 0 forint büdzsével rendelkezünk, a támogatásra nem leszünk jogosultak. Amennyiben megvásároljuk a szükséges alapanyagokat bármekkora összegben, de a munkálatokat mi visszük véghez, nem igényelhetünk vissza semmilyen összeget. A program célja pedig az illegális szakmunka megszüntetése, hiszen a számla feltétele a támogatásnak.

 

Tegyük fel, hogy a tetőtér hálószobává alakítása esetén 3 millió forintos anyagköltséggel és 500.00 Ft-os munkadíjjal számolunk. Ilyen esetben a komplett munkadíjat és 500.000 Ft-nyi anyagköltséget, azaz 1 millió forintot igényelhetünk vissza.

 

Újítsa fel otthonát a VasMuszakiBolt.hu kiváló minőségű alapanyagai segítségével! Tekintse meg a széles választékot, és szerezzen be mindent, egy helyen!

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei