Stressz teszt: a nagyon olcsó Nothing CMF Phone (1) bírja a strapát

2024.07.19| Android Police

A CMF Phone (1) újradefiniálja az olcsó telefonok piacát tartósságával, minőségi specifikációival és egyedi dizájnjával, mindezt 91 ezer forintos áron.

Az ellenálló AMOLED kijelző és a szilárd felépítés sikeresen teljesíti a tartóssági teszteket, beleértve a tűz, hajlítás és karcolás próbáit. A CMF, a Nothing almárkája, ebben a hónapban adta ki első okostelefonját, a CMF Phone 1-et. A készülék teljesítménye jobb volt a vártnál, és 90.999 forintos árával az egyik legjobb ár-érték arányú telefon a piacon. 

A telefon névadása a színekre (Color), az anyagra (Material) és a felületkezelésre (Finish) utal. Több élénk színben kapható, és bizonyos elemek, mint például a funkcionális kiegészítők, kombinálhatók egymással. Az anyaga főként műanyag, fém elemekkel a bekapcsoló- és hangerő gombokon, valamint a kamera sávján. A befejező simítások texturált felületet jelentenek a fekete és világoszöld változatoknál, valamint vegán bőr borítást a kék és narancssárga modelleknél.

Stressz teszt: a nagyon olcsó Nothing CMF Phone (1) bírja a strapát

A CMF Phone (1) ritkaságnak számít ezen árkategóriájútelefonok között, és a JerryRigEverything nevű YouTube csatorna Zack Nelsonja is vizsgálta a tartósságát. A teszt során Nelson elvégezte az összes szokásos tartóssági vizsgálatot, beleértve a hajlítást, karcolást és a közvetlen tűzpróbát is.

A CMF Phone (1) meglepően jól teljesített. A 6,67 hüvelykes FHD+ Super AMOLED 120Hz kijelző csak a Mohs keménységi skála 6-os szintjén kezdett el karcolódni, ami azt jelenti, hogy a készüléket réz pénzérmékkel egy zsebbe téve nem fog megkarcolódni. Az előlapi kamera kijelző alatti elhelyezése azt is jelenti, hogy az sem karcolódik könnyen.

Stressz teszt: a nagyon olcsó Nothing CMF Phone (1) bírja a strapát

Nelson egy segédkéssel is végigkarcolta a készülék testét, és mivel főként műanyagból készült, a test nem állta túl jól a próbát. A SIM és SD kártya tálcák is műanyagból készültek, bár mindezek ellenére fél-prémium megjelenést kölcsönöznek.

A készülék hátlapja könnyen eltávolítható, de az akkumulátor nem cserélhető házilag. A hátlap eltávolítása után figyelmeztető szöveg található az akkumulátoron, amely arra utal, hogy a felhasználók ne szedjék szét az akkumulátort vagy kapcsolódó védőelemeket engedély nélkül.

Stressz teszt: a nagyon olcsó Nothing CMF Phone (1) bírja a strapát

A kijelző közvetlen lánggal való érintkezése 20 másodpercig nem okozott problémát, és a hajlítás sem mutatta repedés vagy recsegés jeleit, ami nem befolyásolta a készülék teljesítményét sem. "A hátlap fizikai rögzítése a vázhoz segít a szerkezeti szilárdságban," mondta Nelson.

A CMF Phone (1) tartalmaz egy laposfejű csavarhúzót, amely csak a hátlapok le- és felszereléséhez szükséges. A készülék belső részeinek megnyitásához speciális csavarhúzók szükségesek. A telefon belsejének felfedezésekor kiderült, hogy a belső keret vastag és stabil fémből készült, ami segített a hajlítási teszt teljesítésében. 

Kiderült, hogy a két hátsó kamera nem rendelkezik optikai képstabilizátorral (OIS), csak elektronikus képstabilizátorral (EIS) az elsődleges hátsó kameránál. Ezenkívül a telefon vibrációs motorja az alsó keretben található az SD kártya nyílás mellett, és kicsinek tűnik, ami azt jelezheti, hogy a telefon haptikus visszajelzése nem túl erős.

Összességében a CMF Phone (1) minden próbát kiállt, és bár nyilvánvaló, hogy néhány kompromisszumot kellett kötni az igencsak barátságos ár eléréséhez, a tartósság nem volt ezek között.

 

 

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei