Szabadidős programok a babával

2024.05.23
Címkék:

Fél éves korukban a kisbabák már magabiztosan tartják a fejüket, és képesek egyik oldalukról a másikra fordulni.

Ekkor kezdődik a felfedezések korszaka. Érdemes szabadidős programokat szervezni, minél többet sétálni, mivel a pici élvezni fogja a környezetváltozást.

 

Fontos hangsúlyozni, hogy amikor a kisbaba forogni kezd, veszélyforrássá válhatnak a kiságyban lévő tárgyak. Például a takaró akár fulladásveszélyt is okozhat. Ilyenkor fontos szerepe van a Cseppke praktikus tipegő hálózsáknak, amely nem akadályozza a mozgást és teljes mértékben biztonságos. Kényelmes pihenést biztosít. Ekkor is érdemes a háton alvást preferálni, mivel a pici még nem tud magától oda visszafordulni. 

Szabadidős programok a babával

Folyadékpótlás és a napvédelem

 

A legtöbb anyuka fejében megfordul ebben a korban, hogy nem tudja lekötni a gyerkőc figyelmét. Úgy érzik, hogy nincs ötletük. Emiatt nem kell aggódni, ezen a legtöbb szülő átesik. Az 5 hónapos gyerekekre jellemző, hogy várják a meglepetéseket és szeretik, ha játszanak velük. Például a kukucsjáték kifejezetten népszerű ennél a korosztálynál. 

 

Javasolt látogatni a környéken lévő játszótereket, ahol nyugodt körülmények között tud nézelődni a baba. Néhány dologra feltétlenül figyelni kell. Mindenképpen árnyékos helyet kell választani, és nem szabad megfeledkezni a folyadékpótlásról és a napvédelemről. Például jó választás ezekhez a programokhoz a könnyű anyagból készült Cseppke Lenge napozó, amely már 62-es mérettől kapható.

 

A mozgás szerepe

 

A mozgásnak fontos szerepe van a csecsemőkori fejlődésben, nem csupán fizikai tekintetben, hanem a kisgyerek kognitív, érzelmi és szociális fejlődésének is alapvető feltétele. Például egy játszószőnyeg ideális terep lehet a picinek a mozgáshoz. Továbbá a hátról hasra és a hasról hátra forgás fontos mérföldkő a gyermek mozgásának fejlődésében. Ez a mozgásforma járul hozzá a kisbaba has- és hátizmainak az erősítéséhez, valamint a koordinációs képességeinek a fejlesztéséhez. 

 

A forgolódás során a gyerkőc megtanulja a testét irányítani és egyensúlyban tartani. Az 5 hónapos gyerekek a karjukra támaszkodva kinyomják magukat, így erősítik a vállakat és a karizmokat. Ez egyfajta előkészítése a későbbi mászásnak és ülésnek. A játékok megfogása és elengedése pedig a finommotoros mozgások fejlődéséhez járul hozzá.

 

Az együtt töltött idő

 

Ha a pici élvezi a programot, akkor azt óriási kacagással jelzi. Amennyiben úgy tűnik, hogy a kisbaba érdeklődik az interaktív dalocskák iránt, akkor eljött az ideje a Kerekecske dombocska és a Borsót főztem mondókáknak. Továbbá nem lehet elég korán elkezdeni a meseolvasást. Érdemes rendszeresen időt fordítani rá, mivel ez erősíti a szülő-gyermek kapcsolatot, segít a kiszámítható napi rutin kialakításában.

 

A gyerkőc hallja, hogy a szülő sokféle érzelmet fejez ki a hangjával, és ez támogatja az érzelmi és szociális fejlődését. Érdemes strapabíró könyveket választani, mert a picik előszeretettel tapogatják, szájukba veszik és leejtik azokat.

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei