Szép csendben jelent meg az Apple iPad Mini 7

2024.10.16| Android Headlines

Ma az Apple csendben bemutatta a legújabb iPad Mini-t (7. generáció). Az egyik legnagyobb újdonság a készülékben az A17 Pro chipkészlet jelenléte.

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

Az új iPad Mini gyorsabb processzorral érkezik és készen áll az Apple Intelligence funkciók használatára. Az iPad Mini 8,3 hüvelykes Liquid Retina kijelzőt kapott, 2266×1488 pixeles felbontással, ami megegyezik az előző modellel. Sajnos az Apple ismét 60Hz-re korlátozta a frissítési frekvenciát. A készülék méretei azonosak maradtak az előző verzióval. Az egyetlen külső dizájnváltozás a színekre vonatkozik: a kisméretű iPad új változata kék, lila, starlight és asztroszürke árnyalatokban lesz kapható.

Kamerák tekintetében is ugyanazt a 12 MP-es ultraszéles előlapi kamerát találjuk, amely portré tájolással és Center Stage támogatással rendelkezik. Ezenkívül egy 12 MP-es hátlapi kamera is elérhető a fotós igényekhez, mint az előző iPad Mini-ben. Bár a külső megjelenés nagyrészt változatlan, az új iPad Mini jelentős belső frissítést kapott.

Szép csendben jelent meg az Apple iPad Mini 7

Az Apple az új iPad Mini-ben az A17 Pro SoC-t használja, amely előkészíti a terepet az Apple Intelligence számára. Ez ugyanaz a chip, amit az iPhone 15 Pro modellek is használnak. Ez azt is jelenti, hogy amikor az Apple Intelligence elérhetővé válik, használhatja a Siri intelligensebb verzióját, az íróeszközöket, az Image Playground-ot és a Genmoji-t ezen a tableten.

Az új Apple tablet már előrendelhető

Az Apple azt állítja, hogy az új processzor 30%-os CPU és 25%-os GPU teljesítménynövekedést biztosít. Emellett a Neural Engine kétszer gyorsabb, mint az előző verzióban. Az új iPad Mini mostantól támogatja az új Apple Pencil Pro-t is. Fontos azonban megjegyezni, hogy ez nem az a készülék, amelyen a „homeOS” fog futni, amiről korábban Mark Gurman jelentett.

Az Apple megduplázta az alap tárhelyet, így mostantól 128 GB áll rendelkezésre, szemben a korábbi modell 64 GB-jával. Ezen kívül egy 512 GB-os változat is elérhető lesz. Az új iPad Mini előrendelhető 249.990 forintos áron (128 GB, Wi-Fi), míg a Wi-Fi + Cellular verzió ára 324.990 forint. A 256 GB-os modell kezdő ára 299.990 forint, az 512 GB-os verzióért pedig 399.990 forintot kérnek el a csak Wi-Fi támogatást élvező modell esetében.

Az új iPad Mini 7 nem tartalmaz töltőt az európai országokban, beleértve az Egyesült Királyságot, Franciaországot, Németországot, Olaszországot, Spanyolországot, Hollandiát és másokat. Ez a változás valószínűleg az e-hulladékkal kapcsolatos új uniós szabályozásoknak köszönhető, amelyek 2026-ban lépnek érvénybe, bár néhány nem uniós európai országra is kiterjed a hatása. Az idei év elején bemutatott legújabb iPad Pro és iPad Air modellek szintén nem tartalmaznak töltőt az európai dobozokban.

Ez a töltő nélküli csomagolás jelenleg csak Európára vonatkozik. Az iPad Mini 7 az USA-ban, Kanadában, Ausztráliában, Japánban, Brazíliában és más országokban 20W-os USB-C töltővel kerül forgalomba.

Valószínű, hogy az iPad Mini 7 dobozában már Apple matricák sem találhatók, mivel az Apple célja, hogy jövőre teljesen eltávolítsa a műanyagot a csomagolásából. Ez a tendencia már az egész évben megfigyelhető volt, mivel a Vision Pro, a legújabb iPad Pro és iPad Air modellek, valamint az iPhone 16 sorozat dobozaiban sem voltak Apple matricák. Azonban, ha valaki személyesen vásárol egy ilyen készüléket egy Apple üzletben, még mindig kérhet matricákat. Van egy kis jó hír: az iPad Mini 7-hez mellékelt USB-C töltőkábel mostantól fonott, ami nagyobb tartósságot biztosít.

Az értékesítés október 23-án, szerdán kezdődik.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



iPhone X Plus és iPhone 9 fotók és árak

iPhone X Plus és iPhone 9 fotók és árak

2018.07.30
| Phone Arena
Három fotón ismerhetjük meg közelebbről az iPhone X Plus és az iPhone 9 mobilokat.
A One UI 6.1 letiltja az Android egyik legjobb értesítési funkcióját

A One UI 6.1 letiltja az Android egyik legjobb értesítési funkcióját

2024.01.31
| Android Police
A Samsungnak fel kell hagynia azzal, hogy az embereknek okot adjon a One UI gyűlölésére.
Kuo: csak MFi kábellel lesz elérhető a gyorstöltés iPhone 15-ön

Kuo: csak MFi kábellel lesz elérhető a gyorstöltés iPhone 15-ön

2023.03.22
| 9to5 Mac
A legfrissebb jelentések alapján az iPhone 15 végre tényleg lemond a Lightning csatlakozóról az USB-C javára.
A Google rengeteg pénzt ad, ha lecseréled iPhone-odat

A Google rengeteg pénzt ad, ha lecseréled iPhone-odat

2023.05.12
| 9to5 Mac
Az éves Google I/O fejlesztői konferenciáján az óriásvállalat egy sor új hardveres és szoftveres frissítést jelentett be. Az egyik termék a régóta várt Google Pixel Fold, a vállalat első előretörése az összehajtható okostelefonok terén.

TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Fontos-e Önnek, hogy a mobilja fenntartható forrásból származzon?


Igen, nagyon fontos
Fontos, de nem elsődleges szempont
Nem különösebben érdekel
Egyáltalán nem fontos



Korábbi szavazások eredményei