Technológiai versenyfutás: A Samsung és a jövő kiegészítői

2024.05.23| GSM Arena

Fedezze fel, hogyan alakítják a Samsung legújabb 3 nm-es és 2 nm-es Exynos lapkakészletei a jövő technológiáját, miközben éles versenyt folytat az Apple-lel és a Qualcommmal!

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A hónap elején a Samsung bejelentette, hogy elindította az első 3 nm-es Exynos lapkakészletének tömeggyártási előkészületeit. Ez a hír nemcsak a technológiai világot rázta meg, hanem a versenytársakat is újabb kihívás elé állította. A legérdekesebb részlet azonban a Gate All Around (GAA) dizájn használata, amely új szintre emeli a félvezető technológiát.

Jelen pillanatban nem egyértelmű, hogy melyik chipsetről van szó. Lehet, hogy az Exynos 2500-ról, amely várhatóan a jövő évi Galaxy S25-ös zászlóshajó készülék szíve lesz. Más pletykák az Exynos W1000-re utalnak, amely a Samsung Galaxy Watch7-ben debütálhat néhány hónap múlva. Mindkét opció reálisnak tűnik, és izgalmas lehetőségeket tartogat a felhasználók számára.

Technológiai versenyfutás: A Samsung és a jövő kiegészítői

A jövő záloga: 2 nm-es Exynos 2600

Nem áll meg itt a Samsung: az ETNews szerint már dolgoznak a 2 nm-es technológiával készülő Exynos 2600-on, amely a Thetis kódnevet viseli. A tömeggyártás várhatóan 2025 második felében indul, hogy időben elkészüljön a Galaxy S26 számára. Ez a lépés előrevetíti a technológiai fejlődés következő hullámát, amely még nagyobb teljesítményt és energiahatékonyságot ígér.

Miközben a Samsung gőzerővel fejleszt, a Qualcomm is lépéseket tesz. Egyes jelentések szerint a Snapdragon 8 Gen 4 a 4 nm-es node-on készül, de más források szerint a TSMC újabb, 3 nm-es node-ján (N3E) fogják gyártani. Az Apple is komoly játékos a piacon, mivel tavaly a TSMC 3 nm-es gyártási kapacitásának 90%-át biztosította, bár az idei évben a kereslet csökkent, ami némi változást hozott a tervekben.

A jövő kihívásai és lehetőségei

Az idei év végére a Snapdragon 8 Gen 4 Galaxy chipek gyártása a Samsung 3 nm-es GAA Plus (GAP) csomópontján is elkezdődik. Eközben a TSMC is dolgozik a saját 2 nm-es node-ján, amely valószínűleg az iPhone 17 Pro és néhány Mac modell számára fog chipeket gyártani. Az iPhone 17 sorozat 2026-ban érkezik, így a következő években izgalmas versenyt láthatunk majd az Apple és a Samsung között a 2 nm-es technológia terén.

Technológiai versenyfutás: A Samsung és a jövő kiegészítői

Összegzés

A Samsung bejelentése az első 3 nm-es Exynos lapkakészlet tömeggyártásáról és a 2 nm-es Exynos 2600 fejlesztésének megkezdéséről újabb mérföldkövet jelent a technológiai innovációk terén. A verseny a félvezető piacon egyre élesebb, de a Samsung eltökélt, hogy az élvonalban maradjon. Az elkövetkező években izgalmas fejlesztéseket és kihívásokat láthatunk majd, amelyek meghatározzák a jövő technológiai irányvonalait.

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei