Több millió Galaxy van veszélyben a Samsung miatt

2023.03.30| SamMobile

A Samsung továbbra is figyelmen kívül hagyja a hatalmas biztonsági hibát, amely több millió Galaxy mobilt érint világszerte.

Tavaly novemberben erősítették meg a Mali GPU biztonsági hibát, amely a Samsung Exynos chipsetekkel működő telefonjainak millióit érinti. Azóta ez a Mali sebezhetőség egy olyan lánc részévé vált, amelyet hackerek sikeresen kihasználtak, hogy rosszindulatú weboldalakra vezessék a gyanútlan Samsung internetezőket. És bár ez a bizonyos exploit-lánc megszakadt, a tavaly felfedezett Mali biztonsági hiba továbbra is szinte minden Exynos meghajtású Samsung készüléket érint, kivéve a Galaxy S22-t és annak Xclipse 920 GPU-ját.

A Google Threat Analysis Group (TAG) a mai napon hozta nyilvánosságra az exploit-láncot. A TAG 2022 decemberében fedezte fel ezt az exploit-láncot, amely több 0-napos és n-napos sebezhetőségre támaszkodik, és a Chrome és a Samsung internetes böngészőit veszi célba.

Pontosabban, a láncban szereplő két sebezhetőség a Chrome-ot érinti és mivel a Samsung Internet Browser a Chromiumot használja, az alkalmazást a tavaly bejelentett Mali GPU kernel driver sebezhetőséggel együtt támadási vektornak használták. Ez a Mali exploit a támadóknak rendszerelérést biztosít.

Több millió Galaxy van veszélyben a Samsung miatt

Ezen a kihasználási láncon keresztül a hackerek egyszeri linkeket küldtek SMS-ben az Egyesült Arab Emírségekben (Egyesült Arab Emírségek) található Samsung Galaxy készülékekre. A linkek egy olyan oldalra irányítják a gyanútlan felhasználókat, amely "egy teljes körűen felszerelt, C++ nyelven írt Android kémprogramcsomagot szállít, amely könyvtárakat tartalmaz a különböző csevegő- és böngészőalkalmazásokból származó adatok visszafejtésére és rögzítésére".

A lánc megszakadt, de a Samsung továbbra is figyelmen kívül hagyja a Mali GPU-problémát

Mi a jelenlegi helyzet? Nos, a Google kijavította a fent említett két Chrome sebezhetőséget, és 2023 elején befoltozta a saját Pixel telefonjait. A Samsung szintén 2022 decemberében javította a Samsung internetes böngészőjét. A koreai technológiai óriás a Chromiummal kapcsolatos két hibát (CVE-2022-4262 és CVE-2022-3038) a 19.0.6-os verzió után egy alkalmazás frissítéssel orvosolta.

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A Samsung decemberben megszakította a Chromium-alapú internetalkalmazását és a Mali kernel sebezhetőségét kihasználó exploit-láncot, és úgy tűnik, hogy az Egyesült Arab Emírségekben élő felhasználók elleni támadások megszűntek. Egy szembetűnő probléma azonban továbbra is fennáll.

A Google által ma részletezett exploit-láncot a Samsung internetes böngészőjének decemberi frissítéseinek köszönhetően orvosolták. A lánc egyik láncszeme azonban, amely a Mali biztonsági sebezhetőségből (CVE-2022-22706) áll, továbbra is javítatlan maradt az Exynos chipkészletekkel és Mali GPU-kkal felszerelt Samsung készülékeken. Ez annak ellenére van így, hogy a Mali már 2022 januárjában javítást nyújtott a kernel-illesztőprogramok kihasználtságára.

Amíg a Samsung nem javítja ezt a problémát egy, a Mali javítást tartalmazó biztonsági firmware-javítással, úgy tűnik, hogy az Exynos SoC-kel ellátott Galaxy készülékek többsége továbbra is sebezhető marad a Mali GPU kernel-illesztőprogramjának exploitjával szemben.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei