Tudj meg többet a mobil képalkotás jövőjéről

2022.06.10
Címkék:


A Counterpoint Research webináriumán a Honor és egyéb iparági szakértők osztották meg elképzeléseiket

A Counterpoint Research által szervezett online rendezvényen a „Smartphone Imaging Trends: New Directions Capturing Magic Moments” (Új irányok a varázslatos pillanatok megörökítésében) webinárium vendége volt a HONOR is, ahol bemutatta az eredményeit az okostelefonok képalkotási megoldásai terén és ismertették az okostelefonok kameráinak jövőjét alakító trendeket.

 

A webinárium moderátora Peter Ricardson, a Counterpoint Research kutatási alelnöke volt, résztvevői pedig az iparág veteránjai és szakértői, köztük Dr. Hou, Hervé Macudzinski, a DXOMARK képtudományi igazgatója, Judd Heape, a Qualcomm termékmenedzsment alelnöke és Eugenio Recuenco, neves fotós, és kétszeres Cannes Lion-díjas filmrendező, aki a közelmúltben a HONOR Magic4 Pro-val is forgatott egy rövidfilmet. A rendezvény a Counterpoint Research szintén ma megjelenő fehér könyvét is beharangozta.

 

 

HONOR Image Engine: A HONOR okostelefonos kamerák motorja

Dr. Hou előadásában bemutatta a HONOR Image Engine-t, a HONOR élvonalbeli kameramegoldását, amely lehetővé teszi, hogy a hardver a mesterséges intelligenciával és az algoritmusokkal együttműködve kiváló minőségű vizuális képeket hozzon létre. A kameraélményt biztosító megoldás abba segíti a felhasználókat, hogy az egyszerű kamerafelvételeikből kreatív vagy művészi megjelenítést varázsoljanak. A HONOR legújabb zászlóshajó okostelefonjai a HONOR Magic4 Pro és a HONOR Magic4 Ultimate bizonyítják a megoldás hatékonyságát, az utóbbi készülék 146 pontot ért el a DXOMARK Overall Camera Score-on – ami a mérvadó termékértékelő szervezet által valaha adott legmagasabb pontszám, a HONOR Magic4 Pro pedig a DXOMark Gold Camera minősítését nyerte el a közelmúltban.

 

A két okostelefon a mobilfotózással és videórögzítéssel kapcsolatos felhasználói problémákat kezeli, és számos élvonalbeli funkcióval debütált, többek között azzal a képességgel, hogy a videó rögzítése közben kiváló minőségű fényképeket is készít. Dr. Hou szerint a HONOR a jövőben is arra fog törekedni, hogy a kutatás-fejlesztés révén lehetővé tegye a fogyasztók számára, hogy bármikor és bárhol nagyszerű képeket készíthessenek.  A jövőben is a mobil és a dedikált kamerák teljesítményének egyenlőségét, a képminőség javítását, valamint a képalkotás eredményeinek javítása érdekében a szenzorok szélesebb körének és a fejlettebb szoftvereknek a kihasználását helyezi előtérbe.

 

Jelenleg minden HONOR Magic sorozatú és HONOR N sorozatú okostelefon rendelkezik a HONOR Image Engine-nel, amely a háttérben a jobb fotó- és videófelvételi eredmények biztosításán dolgozik. 

 

Az okostelefonos fényképezőgépek értékelése

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

Macudzinski, mint megbízható termékértékelő szakértő osztotta meg nézeteit arról, melyek egy kiváló fénykép követelményei - a fotós képessége a jelenet azonosítására és keretezésére, a döntő pillanat, amelyet tisztán kell megörökíteni, valamint a fényképezőgép képességei a felhasználó szándékának megértésére és a képek megfelelő módosítására. Macudzinski szerint ahhoz, hogy egy okostelefon-kamera kivételesnek minősüljön, támogatnia kell ezeket a funkciókat a kamera alapértelmezett felvételi módjában. A szakértő a HONOR Magic4 Ultimate segítségével szemléltette szempontjait, amely a DXOMARK okostelefonos fényképezőgépek rangsorának élén áll a tesztjelentés márciusi megjelenése óta. Macudzinski méltatta a HONOR zászlóshajó okostelefonjának kivételes felhasználói élményét, rögzítési képességeit és az AI-feldolgozást, majd a DXOMARK jelentésének legfontosabb pontjait tárgyalta, a HONOR Magic4 Ultimate zoomteljesítményére összpontosítva a különböző gyújtótávolságokon, valamint a hardver és a szoftver közötti fúzióra, amely lehetővé teszi a különböző kameraobjektívek együttműködését és objektíven jobb képminőséget eredményez.

Tudj meg többet a mobil képalkotás jövőjéről 

 

Az okostelefonos fényképezés egy profi szemszögéből

A fotósként és filmrendezőként ismert Recuenco nemrégiben a Kaleidoszkóp című filmjét teljes egészében a HONOR Magic4 Pro-val forgatta. Recuenco a bemutató során elmondta, hogy a HONOR okostelefonnal való filmezés ismerős érzés volt, mivel a professzionális funkciók, mint például a nagy teljesítményű kamerarendszer és a Magic-Log ugyanolyan kreatív szabadságot biztosított számára, amelyet a professzionális felszereléseknél is élvez, és mindez elfér a zsebben. Recuenco, a HONOR Magic Moments verseny egyik zsűritagjaként, kiválasztott néhány pályaművet az idei versenyből, és megjegyezte, hogy a mai okostelefonos kamerák számtalan lehetőséget biztosítanak az embereknek, hogy minden eddiginél kifejezőbb felvételeket készíthessenek.

 

Technológiai integráció

A Qualcomm képviseletében Judd Heape betekintést nyújtott abba az együttműködésbe, amely életre hívta a HONOR Image Engine-t. A HONOR Magic4 sorozatban az élvonalbeli kameramegoldás továbbfejlődött, teljes mértékben kihasználva a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 mobilplatform és a Qualcomm legújabb AI Engine Ultra Fusion Photography adta lehetőségeket, illetve a RAW tartomány számítási fotózási képességeit. A HONOR és a Qualcomm technológiáinak szoros integrációja olyan innovatív funkciókat és felhasználói élményeket eredményezett, amelyek a felhasználók fájdalmas pontjait kezelik.

 

Counterpoint Research Fehér Könyv

A webinárium kiegészíti a Counterpoint Research új Fehér Könyvét, amely a webinárium résztvevőinek közreműködésével holisztikus képet nyújt a szélesebb iparági trendekről. A fehér könyv letölthető a Counterpoint Research weboldaláról.

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

2024.05.03
| PhoneArena
Ismerd meg a legfrissebb Samsung One UI 6.1 frissítés kihívásait és a leállás hátterét a Galaxy S22 készülékeken!
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei