A kávébabok iránt egyre többen érdeklődnek, hiszen utánozhatatlan ízkavalkádot kínálnak minden egyes napon.
Megnéztük, hogy miért jobb, ha otthon frissen őröljük a kávét, amely így biztosan különleges élményt nyújt. Egy ilyen finomságot akár egy okosotthon rendszerbe integrált modern kávéfőzővel is elkészíthetünk!
Hol érdemes kávét vásárolni?
A Caffé Perté friss kávé tekintetében például utánozhatatlan, amely betudható annak is, hogy évtizedes tapasztalattal rendelkeznek a nyers kávék terén. Közép- és dél-amerikai gazdaságokból közvetlenül szerzik be az alapanyagokat, és több mint 150 recept alapján készítik el a keverékeket. A koffeinmentes verzió fogyasztóit sem hagyják cserben, hiszen a széles kínálatban ezek a termékek is elérhetők.
Az otthon frissen őrölt kávé a legjobb, de milyen előnyei vannak?
- Pontosan annyi kávét őrlöljünk, amennyire éppen szükségünk van: ha csak egy csészényivel szeretnénk egyszerre lefőzni, akkor a többi kávébab maradhat a zacskóban. Mindig csak annyit őröljünk, amennyit fel is használunk a kávékészítés során, hiszen az őrölt kávé folyamatosan veszít az aromájából. Ha esetleg mégis többet őröltünk, légmentes tartóba tegyük majd hűtőszekrényben tároljuk.
- Az ízekről se feledkezzünk meg, hiszen talán ez a legfontosabb. Sokan csak megszokásból fogyasztják a frissítőt reggelente, hogy jól indítsák a napot és ne érezzék az álmosságot. Azonban az igazi kávéfogyasztók az ízjegyeket, aromákat is érzik, és nem csak azért isszák a feketét, hogy koffeint juttassanak a szervezetükbe, hanem mint élvezetti cikk fogyasztják..
Mikor ihatunk igazán friss kávét?
Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!
A nyers kávé pörkölése után a kévét 1-2 hétig pihentetjük. Érdemes olyan helyről vásárolni, ahol pontosan meg tudják mondani, hogy mikori a pörkölés. Amennyiben így teszünk, úgy tényleg utánozhatatlan ízű frissen pörkölt kávét készíthetünk.
Miért a kávébab a befutó, és mit érdemes tudni a többi verzióról?
- A pörkölt kávébabok, akár 1 évig is eltárolhatók anélkül, hogy veszítenének az aromájukból. Fontos a zárt tárolás, hiszen ezen múlhat a lefőzött kávé minősége.
- Az előre őrölt változatok a zacskó felbontása után nagyon gyorsan elvesztik aromájukat, így ezeket érdemes 1 hét alatt felhasználni és hűtve tárolni.
- Az instant termékek nagyon sokáig tárolhatók, de nem hasonlíthatók össze a frissen főzött kávéval. Ezeknek az élvezeti értéke is jóval alacsonyabb a frissen pörkölt kávéhoz képest.
- A kávékapszulák több hónapig is elállnak, hiszen ezek légmentesen záródnak. Ebben az esetben azonban az ital frissessége függ attól, hogy mennyire volt friss az őrlés, amikor a kapszulákba került a kávé.
Láthatjuk, hogy minden a beszerzésen múlik, hiszen ha kevésbé jó minőségű kávébabból készítjük el italunkat, akkor teljesen mindegy, hogy milyen kávéfőzőt használunk. A minőségi pörköléssel készült kávékat csak megbízható helyen tudjuk beszerezni, mint például a Caffé Perté oldalán.